Justus-Liebig-Universität Gießen

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Justus-Liebig -yliopisto juhli 400-vuotisjuhliaan vuonna 2007. Yliopisto otti nämä juhlat tilaisuuteen korostaa omaa aihepiiriä, esittää vahvuuksiaan ja esittää huippututkimusaloitteitaan.

JLU: n ylivoimainen menestys sekä valtion että liittovaltion tasolla toteutetussa huippuosaamisen aloitteessa osoittaa, että yliopisto on valmis kohtaamaan mitä tahansa tulevaisuutta. Ensinnäkin huippuosaamista koskevan aloitteen puitteissa lokakuussa 2006 järjestetyssä ensimmäisessä valintakierroksessa JLU ylitti vahvan kilpailun kahden sen hankkeen, "Cardiopulmonary System" -luokan klusterin ja "International Graduate Center for Culture of Culture" kanssa. . JLU on siis yksi ylimmistä laitoksista, jotka kilpailevat koko maassa.

Tutkimus ja opetus

JLU yhdistää laajan ja monialaisen tutkimus- ja opetusspektrin oikeus-, taloustieteiden ja yritystieteiden, luonnontieteiden ja humanististen tieteiden aloilla.

Tasa-arvon käsite

JLU on saksalaisten yliopistojen joukossa, joissa naisten osuus on suurin. Yliopisto pitää tätä sekä mahdollisuutena että haasteena - edistää aktiivisesti tasa-arvopolitiikkaa ja naisten kestävää integroitumista osaamisjärjestelmään.112238_Bildschirmfoto2019-03-15um16.22.14.png

Tosiasiat ja luvut

JLU: n olemus - tutkimusta, opetusta ja tutkimusta koskevat tiedot ja luvut

Henkilöiden lukumäärä yliopistossa

 • yli 28 000 opiskelijaa (talvikaudesta 2017/18 alkaen)
 • noin 5 500 työntekijää, joista yli 400 professoria

Opetus ja tutkimus

 • 11 tiedekuntaa
 • 3 erityistä tutkimusaluetta JLU: lla johtavana laitoksena, 7 JLU: n kanssa kumppanina
 • 4 DFG-tutkimusryhmää
 • 5 tutkimusryhmää
 • 3 jatko-keskusta
 • 3 DFG: n ensisijaiset ohjelmat JLU: lla johtavana laitoksena

kansainvälinen

 • noin 90 muodollista sopimusta kumppanuuksista, yhteistyöohjelmista ja vaihtotoimista maailmanlaajuisesti
 • 215 Erasmus-kumppanilaitosta Euroopassa
 • Lisäksi JLU tekee yhteistyötä Pohjois-Amerikan 18 yliopiston ja yhdeksän Australian yliopiston kanssa Hessenin valtion kumppanuusohjelman alaisuudessa
 • yliopistoon osallistuu noin 2600 ulkomaalaista opiskelijaa
 • JLU: n kumppaneiden yliopistot: Lodzin yliopisto, Kazanin liittovaltion yliopisto, Ege-yliopisto Izmir, Kansas State University, Madisonin yliopisto / Wisconsin, Milwaukeen yliopisto / Wisconsin

110935_nature-3364053_640.jpg

Yliopisto alueella

Giessen sijaitsee erittäin viehättävällä alueella Keski-Hessenissä ja tarjoaa laajan valikoiman kulttuurikohteita - erityisesti opiskelijoille.

Giessen ja sen ympäristö tarjoavat monenlaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia - olkoonpa vesihiihtoa yhdellä lähellä olevista monista järvistä, soutua ja melontaa Lahnissa, nähtävyyksien katsomista yhdellä alueen useista linnoista tai tekemällä laajennettuja retkiä Vogelsbergin ja Wetterau-alueen luonnonsuojelualueet ja virkistysalueet. Giessenin elokuvateatterit, teatterit, klubit ja museot pyöristävät kaupungin kulttuuriprofiilia.

Giessenin kaupunki

Sen 78500 asukkaan ja 39 000 opiskelijan kanssa Giessen ylittää kaikkien Saksan kaupunkien korkeimman opiskelijatiheyden - se näkyy sen kulttuurielämässä. Sen viehättävä sijainti Lahn-laaksossa ja ympäröivässä kukkulalla tarjoavat erinomaisen vapaa-ajan arvon.

Sijainnit

Giessen

Osoite
Licher Straße 76,
D-35394 Giessen

35394 Giessen, Hesse, Saksa

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin