Lue virallinen kuvaus

Pisan yliopisto on julkinen elin, jossa on kaksikymmentä osastoa , joilla on korkeatasoisia tutkimuskeskuksia maatalouden, astrofysiikan, tietotekniikan, tekniikan, lääketieteen ja eläinlääketieteen aloilla. Lisäksi yliopistolla on läheiset suhteet Kansallisen tutkimuskeskuksen Pisanin instituutioihin , joissa on monia kansallisesti ja kansainvälisesti merkittäviä kulttuurilaitoksia ja erityisesti tietotekniikan alan ja erityisesti Pécsin nopean laajenemisen 1960- ja 1970-luvuilla.

Pisan yliopisto perustettiin virallisesti vuonna 1343 , vaikka useat tutkijat väittivät sen alkuperän juurensa jo 1200-luvulle.

Pisan "Studiumin" varhaisin todiste on 1338, jolloin tunnettu juristi Ranieri Arsendi siirtyi Bolognan Bolognan Pisaan. Hän maksoi kunnan kanssa opintokokonaisuutta yhdessä Bartolo Da Sassoferratun , kansalaisoikeusopettajan kanssa.

Pope Clement VI: n 3. syyskuuta 1343 antama papinhimo " In supremae dignitatis " tunnusti Pisa Studiumin studiumiksi " Studium Generale "; yleissivistävä oppilaitos, joka on perustanut tai vahvistanut yleinen viranomainen, pappi tai valtakunta. Pisa oli yksi ensimmäisistä eurooppalaisista yliopistoista, jotka voisivat ylpeillä tästä papillisesta todistuksesta, joka takasi sen yleissivistävän koulutuksen pätevyyden yleisen oikeudellisen arvon.

Ensimmäiset opetetut aiheet olivat: teologia, siviilioikeus, kanonilaki ja lääketiede. Vuonna 1355 Francesco Da Buti , Dante's Divine Comedyin tunnetuin kommentaattori, alkoi opettaa Studiumissa.

Pisa ja sen "Studium" joutuivat kriisikauteen 1400-luvun vaihteessa: Firenzen kaupungin valloittaminen pilaisi taloudellisen ja sosiaalisen elämän. Todellisia todisteita yliopiston säännöllisestä toiminnasta vuosikymmeniä kohti ei ole.

Vuonna 1473 Lorenzo dei Mediciin ansiosta Pisan Studium jatkoi järjestelmällistä kehitystään ja rakennettiin 1486 rakennustöiden rakentaminen oppituntia varten. Rakennus - myöhemmin tunnettu nimellä Palazzo della Sapienza (Tietämyksen rakentaminen) - neljäsentoista vuosisadan Piazza del Grano. Kuva Kerubimin sijoitettiin portin yläpuolelle "Dell'Abbondanza" (portilta yltäkylläisyyden), joka johtaa Piazza, vielä tänään symboli yliopistossa.

Floridan Firenzen kapinaa vastaan ​​vuonna 1444 ja sodan jälkeen Pisan Studium kärsi kaatumisjaksosta ja siirrettiin Pistoiaan, Pratoon ja Firenzeen. Yliopiston seremoniallinen uudelleen avaaminen, 1. marraskuuta 1543, Duke Cosimo I dei Mediciin johdolla, pidettiin toisena avajaisena. Yliopiston laatua edistettiin 1545 : n perussäännöllä ja Pisan Athenaeumista tuli yksi Euroopan merkittävimmistä opetus- ja tutkimustoiminnasta. Semplicen (Botany) puheenjohtaja hoiti maailman ensimmäisestä kasvitieteellisestä puutarhasta Luca Ghini , jonka seuraaja Andrea Cesalpino , joka oli edelläkävijä ensimmäistä tieteellistä menetelmää kasvien luokittelusta ja jota pidetään edelläkävijänä verenkierron löytämisessä . Gabriele Fallopio ja Marcello Malpighi luennoivat Anatomiassa ja lääketieteessä.

Galileo Galilei, joka syntyi ja opiskeli Pisan ammattikorkeakouluissa, siirtyi Pisan Studiumin professoriksi vuonna 1589.

Yliopiston rooli valtion laitoksena kasvoi entisestään Medici Grand Duchy -jakson aikana. Protektionistinen politiikka varmisti tutkijoiden ja opettajien johdonmukaisen ytimen: Cosimo I: n, Ferdinando I: n ja Ferdinando II: n antamat lait velvoitti ne, jotka haluavat saada tutkintotodistuksen Pisan studiumiin. Tänä ajanjaksona Pisan lukuisia lukuisia näyttelijöitä pidetään luennoina varsinkin lain ja lääketieteen alalla .

Yliopiston kehitys jatkui Lorenaksen alla. He täyttivät Astronomisen observatorion (Medicis-aloitteen hankkeen) rakentamisen sekä kirjoittivat yliopistokirjaston tärkeitä julkaisuja, kehittivät kasvitieteellisiä puutarhoja ja luonnontieteellisiä museoita ja perustivat uusia tuoleja, kuten kokeellista fysiikkaa ja kemiaa.

Toscanan liittäminen Napoleonin valtakuntaan johti Studiumin muuntamiseen keisarilliseksi akatemiaksi: Athenaeumista tuli Pariisin yliopiston haara ja kurssit ja opinto-ohjelmat rakennettiin Ranskan julkisen opetuksen mallin mukaisesti. Viisi uutta tiedekuntaa perustettiin (teologia, laki, lääketiede, tiede ja kirjallisuus) sekä tutkimukset, erilaiset pätevyyskirjat ja valmistumisopinnot. Vuonna 1813 perustettiin "La Scuola Normale Superiore ", kuten "Ecole Normale de Paris".

Palauttaminen ei kyennyt kumoamaan Napoleonin kokemuksen vaikutuksia. Italian tiedemiesten ensimmäinen kongressi pidettiin Pisassa vuonna 1839 . 421 tutkijaa ja yli 300 asiantuntijaa eri aloilta keskustelivat eläintieteestä, vertaileva anatomia, kemia, fysiikka, matematiikka, maatalous, tekniikka, kasvitiede, kasvillisuuden fysiologia, geologia, mineralogia, maantiede ja lääketiede.

Vuonna 1839 - 1840 opetusjohtaja Gaetano Giorgini toi Pisan yliopiston tärkeimmän uudistuksen nostamalla tiedekuntia kuuteen (teologia, laki, kirjallisuus, lääketiede, matematiikka ja luonnontieteet) ja luonut maailman ensimmäisen maatalous- ja lampaidenviljelyn puheenjohtaja.

Vuonna 1846 Scuola Normale avataan uudelleen. Samanaikaisesti liberaalit ja isänmaalliset ihanteet leviivät Athenaeumissa, ja yliopiston pataljoona - joka koostui luennoitsijoista ja opiskelijoista - erosi Curtatonen ja Montanaran taistelussa vuonna 1848 .

Toisen kunnostuksen aikana Leopoldo II yhdisti vuonna 1851 Pisan ja Sienan yliopistot ainutlaatuiseen etruskien ateenaeumiin, joka oli motivoitunut osittain taloudellisista syistä, mutta ennen kaikkea poliittisesta valvonnasta. Teologian ja lain tiedekunnat lepäävät Sienassa; kun taas kirjallisuuden, lääketieteen, matematiikan ja luonnontieteet pysyivät Pisaen. Firenzen kapinan ja suuriruhtineman vuodelta 1859 menestymisen jälkeen yksi provinssihallituksen asettamista alkuperäisistä toimenpiteistä oli Pisian sen Studiumin palauttaminen kaikkiin kuuteen osaamiseensa.

Italialaisen kuningaskunnan syntymästä Pisan yliopisto tuli yksi uusimmista valtion arvostetuimmista kulttuurilaitoksista . XIX vuosisadan toisen puoliskon ja puolen vuosisadan toisen puoliskon aikana Pisan pätöksissä seuraavat arvovaltaiset luennoitsijat: asianajajat Francesco Carrara ja Francesco Buonamici , filologit Domenico Comparetti ja Giovanni D'Ancona , historioitsijat Pasquale Villari , Gioacchino Volpe ja filosofi Luigi Russo Giovanni Gentile , taloustieteilijä Giuseppe Toniolo ja matemaatikot Ulisse Dini ja Antonio Pacinotti . Ensimmäinen historiallinen kielitieteen instituutti perustettiin Pisaan vuonna 1890 .

Fasistisen vuoden aikana Pisa Athenaeum oli aktiivinen keskus poliittiselle keskustelulle ja antifasistiselle järjestölle .

Toisen maailmansodan jälkeen Pisa-yliopisto palasi avantgardeen monilla tietämyksillä . Entisen sodanjälkeisen tekniikan ja farmasian tiedekunnille lisättiin taloustiede, vieraat kielet ja kirjallisuus sekä politiikka. Vuonna 1967 perustettiin Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna, joka yhdessä La Scuola Normale -yhtymän kanssa muodosti arvostetun oppimis- ja opetuskeskuksen.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Italialainen
  • Englanti

Tämä koulu tarjoaa myös:

Kesäkurssit

University of Pisa Summer & Winter Schools

Eri tieteenalojen professoreiden, useiden italialaisten ja ulkomaisten yliopistojen (näiden joukossa Bar-Ilan-yliopisto ja Marylandin yliopisto) yhteistyön kautta ja CISE ... [+]

Juutalaisten kulttuuriperintö: Italian hautausmaat

Kesäkoulun idea on juontu siitä tosiasiasta, että Italialla on noin 70 prosenttia maailman juutalaisesta kulttuuriperinnöstä. Eri tieteenalojen professoreiden, useiden italialaisten ja ulkomaisten yliopistojen (näiden joukossa Bar-Ilan-yliopisto ja Marylandin yliopisto) yhteistyön kautta ja CISE: n (juutalaisopintojen keskuksen ”Michele Luzzatti”) johdolla, joka takaa kansainvälisen ja Alueenvälinen lähestymistapa kesäkeskuksessa on tarkoitus käsitellä juutalaisten rukous- ja hautauspaikkoja, erityisesti Toscanan hautauspaikkoja, analysoitaessa niiden arkkitehtonisten, taiteellisten, kielellisten ja antropologisten ominaisuuksien perusteella.... [-]

Italia pisa
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
1 viikko
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kurssin tavoitteena on lisätä tietoisuutta ja osaamista ruoasta asioista ja siirtyminen maataloudessa ja maaseudulla sekä valmistaa opiskelijoita pystyäkseen suunnittelem ... [+]

Noin

Maaseudun muutoksesta on tullut äskettäin kuuma aihe sekä Euroopan maissa että muissa maissa. Maaseutualueet ovat mukana kehitysdynamiikassa, jonka kestävyyttä ei voida pitää itsestäänselvyytenä. Maaseudun siirtymisen kestävyyteen vaikuttavat neljä päätekijää:

Maaseutualueiden kyky sopia taloudellisesti kannattavan taloudellisen toiminnan perustamiseen ja harjoittamiseen, kun se on kuitenkin sopiva ja kykenevä hyödyntämään tilanteen sosiaalis-kulttuurisia ja demografisia olosuhteita;Maaseutualueiden kyky isännöidä erilaisia monipuolisia toimia ottaen erityisesti huomioon kestävä maaseutumatkailu;Maaseutualueiden kyky suojella, arvostaa ja parantaa paikallisen ympäristön tarjoamia luonnonvaroja;Maaseutualueiden kyky sisällyttää paikallisten, kansallisten ja alueellisten instituutioiden toimintaohjelmaan.... [-]
Italia Sillico
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
1 kuukausi
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Koulu aikoo esitellä joitain valittuja työkaluja, jotka voivat auttaa humanistia tutkimuksissaan ja toiminnassaan hyödyntäen digitaalista käännöstä ja uutta tekniikkaa. E ... [+]

Noin

Pisan yliopiston järjestämien kesäkoulujen puitteissa ”Laboratorio di Cultura Digitale” (Digitaalisen kulttuurin laboratorio, katso sivusto italian kielellä) johdolla kesäkoulun ”Digitaaliset työkalut humanisteille” neljäs painos pidetään Pisassa 8. – 12. kesäkuuta 2020.

Koulu aikoo esitellä joitain valittuja työkaluja, jotka voivat auttaa humanistia tutkimuksissaan ja toiminnassaan hyödyntäen digitaalista käännöstä ja uutta tekniikkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään hyödyllisiin työkaluihin tekstien käsittelyssä.

AIM

Tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia, jotka kykenevät parantamaan digitaalitekniikkaa ja humanistisia taitoja ratkaisujen suunnittelussa ja kehittämisessä yrityksille, kulttuurialan toimijoille ja julkisille elimille. Samanaikaisesti koulu haluaa edistää humanististen tieteiden digitaalista kulttuuria ja auttaa humanistia (nuoria ja vanhoja) siirtymässä perinteisestä maailmasta nykyiseen tulevaisuutta tarkastelemalla.... [-]

Italia pisa
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
2 viikkoa
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulun, joka mahdollistaa teknologian hyödyntämisen esineiden teollisessa Internetissä (2020-painos 2020), järjestetään tarjoamaan 6 op (48 tuntia etuajo-oppituntia) ... [+]

Noin

Kesäkoulun, joka mahdollistaa teknologian hyödyntämisen esineiden teollisessa Internetissä (2020-painos 2020), järjestetään tarjoamaan 6 op (48 tuntia etuajo-oppituntia) elektroniikan, sähkömagneettisen, verkottumisen ja Internet-tekniikan aloilla, jotka on suunnattu kohdeyleisölle kandidaatin (viime vuonna), maisteri- ja jatko-opiskelijoiden, varhaisen vaiheen tutkijoiden ja ammattilaisten yliopistoista tai teollisuudesta. IoT: n sekä HW- että SW-näkökohdat esitellään ja niistä keskustellaan koulun aikana.

Oppitunnit pidetään englannin kielellä tietotekniikan laitoksen DI Roomissä, Via Caruso 16, Pisa, Italia.... [-]

Italia pisa
Heinäkuu 2020
Englanti
Full-time
6 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulu on käytännöllinen, täysi-immersion kurssi, joka kattaa biotekniikat, joita voidaan soveltaa useiden biologisten aiheiden tutkimukseen, jotka liittyvät solubiolo ... [+]

Noin

Kesäkoulu on käytännöllinen, täysi-immersion kurssi, joka kattaa biotekniikat, joita voidaan soveltaa useiden biologisten aiheiden tutkimukseen, jotka liittyvät solubiologian, geenien ilmentymisen ja funktion analyysin, genotoksisuuden ja ultrastruktuurin havaintoihin.

Kurssi jaetaan seuraavasti:

teoreettinen osa järjestetään luentoja, jotka kattavat nykyaikaisen teknologian;käytännön osa, jossa osallistujat järjestetään laboratorioissa ja osallistuvat suoraan useiden kokeellisten pöytäkirjojen suunnitteluun ja toteutukseen luentojen pääaiheiden kohdalla.tavoite

Kesäkoulun tavoitteena on esitellä opiskelijoille tietoa ja käytäntöä nykyaikaisista lähestymistavoista solubiologian, sytogeneettisen, molekyylibiologian ja ultrastruktuurin osalta... [-]

Italia pisa
Heinäkuu 2020
Englanti
Full-time
13 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Tämä kurssi on tulosta UN-Habitatin ja Pisan yliopiston yhteistyöstä. Se käsittelee ilmastoelinten kaltaisten kaupunkien monimutkaista kysymystä arvioimalla verrattain pa ... [+]

Noin

Tämä kurssi on tulosta UN-Habitatin ja Pisan yliopiston yhteistyöstä. Se käsittelee ilmastoelinten kaltaisten kaupunkien monimutkaista kysymystä arvioimalla verrattain parhaita käytäntöjä ja ratkaisuja. Kurssilla pyritään ensisijaisesti päättäjiin, virkamiehiin ja harjoittajiin, jotka esittävät teoreettista ja akateemista sisältöä käytännönläheisellä ja käytännöllisellä tavalla. Yleisaiheen erityisaiheita tunnistetaan vuosittain ja järjestäjät sopivat jokaisessa versiossa alueen nykyisen kehityksen perusteella.

tavoite

Kurssilla pyritään antamaan osallistujille analyyttisiä välineitä paremmin ymmärtämään ja käsittelemään hallinnon haasteita, joita ilmastonmuutos tuottaa kaupungeissa ja metropolialueilla. Se keskittyy erityisesti siihen, miten parhaiten hallinnoidaan ilmastokykyisiä kaupunkeja.... [-]

Italia Lucca
Joulukuu 2019
Englanti
Full-time
5 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulun italialaisten intensiivikurssit suunnitellaan yhteisen eurooppalaisen kehyksen tavoitteiden ja tavoitteiden mukaisesti, ja ne jakautuvat siten A1, A2, B1, B2, ... [+]

Noin

Kesäkoulun italialaisten intensiivikurssit suunnitellaan yhteisen eurooppalaisen kehyksen tavoitteiden ja tavoitteiden mukaisesti, ja ne jakautuvat siten A1, A2, B1, B2, C1, C2. Opiskelijat jaetaan ryhmiin tulotestin avulla. Verrattuna tavalliseen kurssiin, joita CLI tarjoaa lukuvuonna, intensiivisille kesäkursseille on tunnusomaista joitain erityispiirteitä:

opiskelijoiden vähentynyt määrä, yksilöllisen opetuksen suosiminen ja yksilöllisten tarpeiden huomioon ottaminen;virkistyskäytön lisääntyminen opetuksessa;keskitytään erityisesti kommunikaatio- ja käytännöllisiin näkökohtiin ja tämän seurauksena kaikki taidot, erityisesti suullinen, sekä vastaanottava ja tuottava;erityistä huomiota kulttuuriseen ja paikalliseen ulottuvuuteen, kannustamaan opiskelijoita itsenäisesti hankkimaan kokemuksia ympäröivästä kontekstista;yhteydenpito, käyttöönotto ja / tai toiminnan vahvistaminen, sisällön ja teemojen tarjoaminen muille ohjelman osille (kulttuuriseminaarit), jotta opetussuunnitelman eri osat voidaan integroida.tavoite... [-]
Italia pisa
Heinäkuu 2020
Englanti,Italialainen
Full-time
3 viikkoa
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Tilintarkastajien on kehitettävä ja parannettava kykyään analysoida muutoksia, puuttua niihin liittyviin riskeihin ja haasteisiin sekä mukauttaa jatkuvasti tarkastusmenet ... [+]

Noin

Tilintarkastajien on kehitettävä ja parannettava kykyään analysoida muutoksia, puuttua niihin liittyviin riskeihin ja haasteisiin sekä mukauttaa jatkuvasti tarkastusmenetelmiään ja lähestymistapojaan. Tätä varten tarkastuslaitosten on välttämätöntä kehittää molemminpuolisesti hyödyllisiä suhteita akateemisten tutkijoiden kanssa. Toisin sanoen tilintarkastajan ammatin ja tutkimuksen on edettävä käsi kädessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Pisan yliopisto ja Euroopan tilintarkastustuomioistuin (ECA), EU: n riippumaton ulkopuolinen tilintarkastaja, ovat perustaneet ja järjestäneet yhdessä kesäkoulun julkisesta tilintarkastuksesta ja vastuuvelvollisuudesta.... [-]

Italia pisa
Heinäkuu 2020
Italialainen
Full-time
5 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulu on maisemasuunnittelutyö, jonka tarkoituksena on tutkia monimutkaisia ​​suhteita rakennetun ympäristön ja veden välillä laajimmassa ympäristövarojen merkitykses ... [+]

Noin

Kansainvälinen kesäkoulu “Kaupunki ja vesi” on kokopäiväinen suunnittelupaja, jonka tarkoituksena on tutkia rakennetun ympäristön ja veden välisiä monimutkaisia suhteita ympäristövarannon laajimmassa merkityksessä ja siksi, mukaan lukien merenranta, joet, järvet ja vesivarat. Opiskelijat osallistuvat tapaustutkimushankkeen kehittämiseen Pisan yliopistojen opettajien ja ohjaajien sekä muiden kansallisten ja kansainvälisten arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun koulujen vierailevien professorien tuella.

Kesäkoulu järjestetään kahdessa viikossa. Ensimmäinen viikko on ensisijaisesti tarkoitettu tapaustutkimukseksi valitun alueen kriittiseen lukemiseen ja tuntemiseen sen arvon ja kritiikin tunnistamiseksi. Toisessa osassa opiskelijat pyrkivät kehittämään tapaustutkimukseksi valitun alueen parannusprojektin. Koko ajanjakson ajan oppitunnit järjestetään tarkoituksenmukaisella tavalla teoreettisen ja metodologisen tuen tarjoamiseksi hankkeiden kehittämiselle. Kansainvälisen kesäkoulun aikana kehitetyt ideat ja piirustukset esitellään lopullisessa julkisessa tapahtumassa.... [-]

Italia pisa
Elokuu 2020
Englanti
Full-time
2 viikkoa
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Laskennallisten menetelmien osuus lääkkeiden löytämisestä ei enää ole kiistanalaista ja suurimmat maailman lääke- ja bioteknologiayritykset käyttävät laskennallisia suunn ... [+]

Noin

Laskennallisten menetelmien osuus lääkkeiden löytämisestä ei enää ole kiistanalaista ja suurimmat maailman lääke- ja bioteknologiayritykset käyttävät laskennallisia suunnittelutyökaluja. Tietokoneavusteinen huumeiden suunnittelu käsittää laskennallisia menetelmiä ja resursseja, joita käytetään helpottamaan uusien terapeuttisten ratkaisujen suunnittelua ja löytämistä. Tämä kesäkoulu kattaa kaikki huumeiden etsinnässä käytetyt tärkeimmät laskentatekniikat, jotka tarjoavat tämän tutkimusalueen perustiedot.

tavoite

Tämä kurssi jaetaan teoreettisiin ja käytännön opetuksiin ja antaa osanottajille mahdollisuuden kehittää itsenäisesti omia laskennallisia opintojaan.... [-]

Italia pisa
Heinäkuu 2020
Englanti
Full-time
6 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulun tavoitteena on tarjota eri koulutustaustaisista opiskelijoille (teknis-tieteellisten ja humanististen alojen tutkinnon suorittaneille) erityiset taidot aloitta ... [+]

Kesäkoulu sisältää monitieteisen opiskeluohjelman viikossa.

Koulu pidetään Pisan yliopiston kemian laitoksella, ja se on tarkoitettu erityisesti jatko-opiskelijoiden (maisterin tutkinnon) kouluttamiseen. opiskelijat, joilla on kiinnostusta perintötieteeseen.

Kesäkoulun tavoitteena on tarjota eri koulutustaustaisista opiskelijoille (teknis-tieteellisten ja humanististen alojen tutkinnon suorittaneille) erityiset taidot aloittaa ja kehittää hankkeita kulttuuriperinnön asianmukaiseksi diagnosoimiseksi ja konservatiiviseksi hoitamiseksi.

Koulu tarjoaa oppitunteja tiedon siirtämiseksi materiaalien karakterisoimiseksi, niiden karakterisointiin sopiviksi tekniikoiksi, niiden muutostason arvioimiseksi. Erityistä huomiota kiinnitetään säilyttämisessä käytettävien tuotteiden ja tekniikoiden tutkimukseen.... [-]

Italia pisa
Syyskuu 2020
Englanti
Full-time
5 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulu auttaa osallistujia, jotka ovat keskellä SNA-tutkimushanketta tai analysoivat aikaisemman tutkimuksen verkkodataa. Keskustelemme lyhyesti siitä, miten luodaan o ... [+]

Kolmannen painoksen "Johdatus sosiaalisen verkoston analyysiin" -painikkeen menestyksen jälkeen Pisan yliopiston valtiotieteen laitos järjestää nyt kansainvälisen kesäkoulun aiheesta "Menetelmät sosiaalisen verkoston analysoimiseksi R: n kanssa".

Kesäkoulu auttaa osallistujia, jotka ovat keskellä SNA-tutkimushanketta tai analysoivat aikaisemman tutkimuksen verkkodataa. Keskustelemme lyhyesti siitä, miten luodaan osallistujien työstä selitys, joka lisää heidän analyysinsa tehoa käyttämällä uusimpia ja tehokkaimpia työkaluja, joita ohjelmistopaketit, kuten "Statnet", tarjoavat.

Kesäkoulussa käsitellään seuraavia alueita:

Johdatus verkkoihinMiksi verkkoanalyysi?Miten se eroaa muista menetelmistä?Jotkut historiastaTerminologiaJohdatus R-laskentaympäristöönDescriptivesKuinka puhumme verkoista?Solmu-, naapuruus- ja verkkotasotiedotHypoteesin testausKuinka otamme kuvaavat ja alamme kehittää hypoteeseja solmu-, naapuruus- ja verkkotasolla?QAP-testitVerkon autokorrelaatiomallitEhdollinen yhdenmukainen satunnainen kuvaajatestiJohdanto eksponentiaalisiin satunnaisdiagrammimalleihin ERGM: n laajennukset ja yksittäiset esityksetArvostetut mallitAjalliset mallitMultiplex-verkotUseiden verkkojen vertailutavoite... [-]
Italia pisa
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
5 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kesäkoulussa käsitellään muun muassa ruokamatkailua koskevia suuntauksia, italialaisia ruokaperinteitä, kulttuurisia perinteitä ... [+]

Matkailu on kehittynyt nopeasti, ja matkustajista tulee yhä vaativampia paitsi palvelujen laadun myös myös innovatiivisten tapojen nauttimiseksi kohteisiin. Erityisesti kokemusmatkailu on kasvava trendi, josta jokaisen matkatoimiston on oltava tietoinen. Siksi matkailupalveluntarjoajien haasteena on kyky tarjota osallistavia ja vuorovaikutteisia paketteja ja vastata kansainvälisten turistien odotuksiin.

Viime aikoina on yhä enemmän painotettu myös ruokaan liittyviä kokemuksia ja nähtävyyksiä. Gastronomia näyttää välttämättömältä elementiltä tutustuaksesi kohteen kulttuuriin ja elämäntapaan. Siinä yhdistyvät kaikki perinteiset arvot ja uudet matkailutrendit, kuten kulttuurin ja perinteiden kunnioittaminen, terveellinen elämäntapa, aitous, kestävyys ja kokemus.... [-]

Italia Lucca
Heinäkuu 2020
Englanti
Full-time
10 kuukautta
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Poliittinen ekologia on jo pitkään vakiintunut monitieteinen ala, joka sisältää erilaisia yhteiskuntatieteitä ja humanistisia tieteitä ja jonka tarkoituksena on tutkia yh ... [+]

Poliittinen ekologia on jo pitkään vakiintunut monitieteinen ala, joka sisältää erilaisia yhteiskuntatieteitä ja humanistisia tieteitä ja jonka tarkoituksena on tutkia yhteiskuntien ja biofyysisen maailman rajapintoja sellaisena kuin ne vaikuttavat poliittiseen järjestykseen ja siihen liittyvään konfliktien ja yhteistyön, dominoinnin dynamiikkaan. ja emancipaatio. Yleinen kanta on kriittinen kapitalistisen talouden suhteen, mikä näkyy sosioekologisen (pikemminkin kuin ekologisen) kriisin ytimessä, josta on saatu kasvavaa näyttöä 1970-luvulta lähtien. Poliittinen ekologia asettaa kyseenalaiseksi myös (väitetysti) apoliittiset näkökulmat, jotka johtavat keskustelua ja joissa oletetaan, että ongelmaan voidaan puuttua poliittisesti puolueettomasti, jättämättä huomioimatta tapaa, jolla tiede ja tekniikka sekoittuvat vallan ja etujen kanssa.... [-]

Italia pisa
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
5 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Fysiikan opiskelijat koulutetaan uusissa Fermilab-aloitteissa, mu2e, muon (g-2), Nova-kokeissa sekä tulevissa neutrino-fysiikan kokeissa työskentelevissä tutkimusryhmissä ... [+]

Noin

Fysiikan opiskelijat koulutetaan uusissa Fermilab-aloitteissa, mu2e, muon (g-2), Nova-kokeissa sekä tulevissa neutrino-fysiikan kokeissa työskentelevissä tutkimusryhmissä tai FERNILAB-ryhmässä, joka tekee yhteistyötä CERNin cms-kokeella , tai teoriakonserniin. joillekin opiskelijoille harjoittelu voi tapahtua muissa laboratorioissa tai yliopistoissa. insinööriopiskelijat koulutetaan Fermilab-kiihdytinosastoon, tekniseen osastoon tai tietojenkäsittelyosastoon tai soveltavaan tutkimukseen muissa laboratorioissa tai yliopistoissa. jokaisen harjoittelijan tulee valvoa yksi ohjaaja, joka on Yhdysvaltain laboratorion työntekijä. mentori vastaa harjoittelijan koko harjoitteluohjelmasta 9 viikon pysyvyydelle maamme kohdalla. jokainen harjoittelija esittää kirjallisen raportin, jonka arvioinnin kohteena on pisa-korkeakoulun arviointi.... [-]

Yhdysvallat Batavia
Heinäkuu 2020
Englanti
Full-time
1 kuukausi
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Talvikoulu on omistettu Ph.D. jotka harjoittavat tutkimustoimintaansa nestemäisten koneiden ja energiaratkaisujen alalla, mukaan lukien turbiinimoottori, polttomoottorit, ... [+]

Noin

Talvikoulu on omistettu Ph.D. jotka harjoittavat tutkimustoimintaansa nestemäisten koneiden ja energiaratkaisujen alalla, mukaan lukien turbiinimoottori, polttomoottorit, energiansiirtojärjestelmät, voimalaitokset, uusiutuvien energialähteiden järjestelmät ja innovatiiviset energiajärjestelmät. Talvikoulu järjestetään maaliskuussa, ja se järjestetään asiantuntijoiden ja istuntojen seminaareilla sekä tiedotus- ja kokemuskeskustelu opiskelijoiden ja opettajien keskuudessa. koulua pidetään viiden päivän ajan, ja kansallisia ja kansainvälisiä puhujia pyydetään esittämään kokemuksensa ja tutkimustoimintaansa. puhujat kutsutaan korkeakouluilta, teollisuudesta ja tutkimuskeskuksista.... [-]

Italia pisa
Maaliskuu 2020
Englanti
Full-time
5 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Osteoarheologian ja pallopatologian kesäkoulu on akateeminen ohjelma, jolla pyritään saavuttamaan opiskelijat antropologisissa ja paleopatologisissa laboratoriomenetelmis ... [+]

Noin

Osteoarheologian ja pallopatologian kesäkoulu on akateeminen ohjelma, jolla pyritään saavuttamaan opiskelijat antropologisissa ja paleopatologisissa laboratoriomenetelmissä. Se on erinomainen tilaisuus saada käytännön kokemusta bioarheologisesta tutkimuksesta toimimalla rinnakkain johtavien tutkijoiden kanssa. Laboratoriotutkimukset ja luennot tehdään pallopatologian laboratorion (Pian lääketieteellisessä oppilaitoksessa). Kesäkoulu toteutetaan kolmen viikon aikana, jotta opiskelijoille annetaan perustiedot luuranko-anatomian, fyysisen antropologian ja paleopatologiasta osteologisiin analyyseihin pääsemiseksi. Tutkittavat luurangot sisältävät näytteitä Toscanan kaivauksista, jotka ovat peräisin keskiajalta. Toiminta toteutetaan pallopatologisen osaston kokeneen henkilökunnan valvonnassa, jossa professori Gino Fornaciari valvoo.... [-]

Italia pisa
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
3 viikkoa
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Badia Pozzeverin (Lucca, Italia) keskiaikaisen arkeologian ja biokerastologian kenttäkoulu on akateeminen ohjelma, jonka tarkoituksena on kouluttaa opiskelijoita arkeolog ... [+]

Noin

Badia Pozzeverin (Lucca, Italia) keskiaikaisen arkeologian ja biokerastologian kenttäkoulu on akateeminen ohjelma, jonka tarkoituksena on kouluttaa opiskelijoita arkeologisessa ja bioarheologisessa kentässä ja laboratoriomenetelmissä. Kaivaukset tapahtuvat Altopascun kunnassa San Pietro a Pozzeverin kirkossa. Badia Pozzeveri sijaitsee noin 10 kilometriä itään Luccan kaupungista itään, samannimisen Toscanan provinssin pääkaupungissa. San Pietron kirkko oli osa Camaldolen luostaria, joka perustettiin 1100-luvulla Bientinan järven rannalla. Keskiaikainen järvi, joka on kokonaan kuivunut, ulottui Luccan ja Arno-joen välille. Luostari kukoisti 12-13-luvuilla sen sijainnin ansiosta Via Francigena, tärkeä kauppa- ja pyhiinvaellusreitti, joka yhdistää Ranskan ja Pohjois-Euroopan Rooman koko keskiajalla. Luostarin taantuma alkoi 1400-luvulla ja lopulta johti sen purkamiseen 15-luvulla. San Pietron kirkko pysyi kylän palvonnan keskuksena ja on edelleen käytössä.... [-]

Italia Altopascio
Kesäkuu 2020
Englanti
Full-time
4 viikkoa
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Tutkimus alhaisessa Cecina-laaksossa (ikä Volaterranus). Tutkimuksen menetelmät ja maisema-arkeologia. Arkeologiseen tutkimukseen sovellettu tuhoamaton diagnostinen tekni ... [+]

Noin

Tutkimus alhaisessa Cecina-laaksossa (ikä Volaterranus). Tutkimuksen menetelmät ja maisema-arkeologia. Arkeologiseen tutkimukseen sovellettu tuhoamaton diagnostinen tekniikka. Vada Volaterranan satamakorttelin rakennusten stratigraafiset kaivaukset: metoditunteja ja käytännön kaivaustoimintaa. Rakennusten ja löytöjen luokittelu. Asiakirjojen digitaalinen hallinta. Opiskelijat syöttävät kerätyt tiedot tietokantaan, joka on linkitetty GIS-järjestelmään. Vierailut museoihin ja arkeologisiin alueisiin (Pisa, Volterra, Firenze, Luni).

tavoite

Opiskelijat oppivat oikean louhintamenetelmän lisäksi valokuvien dokumentoinnin ja piirtämisen menetelmät sekä käytännössä Total Station- ja CAD-ohjelmistojen käytön. Opiskelija oppii muinaisten rakennusten ja löytöjen luokittelumenetelmiä.... [-]

Italia Livorno
Heinäkuu 2020
Englanti
Full-time
3 viikkoa
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Talvikoulu on käytännöllinen, täysin upottava kurssi, joka kattaa ultrastrukturiset tekniikat, joita voidaan soveltaa useiden biologisten aineiden (solut, kudokset, organ ... [+]

Noin

Talvikoulu on käytännöllinen, täysin upottava kurssi, joka kattaa ultrastrukturiset tekniikat, joita voidaan soveltaa useiden biologisten aineiden (solut, kudokset, organismit) tutkimukseen. Kurssi jaetaan kahteen osaan: a) teoreettinen osa luentoja varten, jotka kattavat perus- ja edistykselliset tekniikat siirto- ja skannauselektronimikroskopiassa; b) käytännön osa, jossa osallistujat järjestetään laboratorioissa, ja jotka osallistuvat suoraan kokeellisten pöytäkirjojen suunnitteluun ja toteutukseen luentojen pääaiheen kohteena.

tavoite

Talvikoulumme tavoitteena on antaa opiskelijoille tietoa ja käytäntöä nykyaikaisista lähestymistavoista solubiologian, sytokemian, molekyylibiologian ja ultrastruktuurin suhteen.... [-]

Italia Lucca
Tammikuu 2020
Englanti
Full-time
8 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi

Kurssit

University of Pisa Summer & Winter Schools

Talvikoulun ”R for Archaeologist” tavoitteena on hedelmällinen yhdistelmä arkeologiaa ja tilastoja opettamalla datan analysointia, tiedon louhintaa ja datan visualisointi ... [+]

R4Rchaeologists

Humanistisissa alueissa digitaalisen dokumentoinnin eksponentiaalinen lisääntyminen vaatii meitä kyseenalaistamaan sen hallinnan, käytön, saatavuuden tiedeyhteisölle ja kestävyyden. Arkeologiassa nämä kysymykset ovat vielä tärkeämpiä, koska ne liittyvät toistamattomaan perustietoon. Jotta tällaisen tietomäärän tiedot ja tieteellinen valikoima voidaan tehokkaasti hakea, varastoida, hallita, valmistella analyyseiksi ja välittää, nykyaikaisten arkeologien on kyettävä käsittelemään uuteen tekniikkaan liittyviä käsitteitä ja työkaluja. Tällaisia digitaalisia kompetensseja ei ole läsnä tavanomaisessa arkeologisessa taustassa, vaikka ne ovatkin välttämättömiä tehokkaaseen vuorovaikutukseen ICT-asiantuntijoiden kanssa. Talvikoulun ”R for Archaeologist” tavoitteena on hedelmällinen yhdistelmä arkeologiaa ja tilastoja opettamalla datan analysointia, tiedon louhintaa ja datan visualisointitekniikoita. Se suoritetaan R: n, ohjelmointikielen ja vapaan ohjelmistoympäristön avulla tilastolliselle laskennalle ja grafiikalle R. Arkeologisen työn avulla tuotetulla suurella tietomäärällä on paljon heterogeenisyyttä, monimutkaisuutta ja yhteyksiä, mikä tekee algoritmisten menetelmien käytöstä väistämätöntä. R on yksi tietotekniikan pääohjelmointikieliä ja sisältää laajan valikoiman tilastollisia ja graafisia tekniikoita, mukaan lukien lineaarinen ja epälineaarinen mallinnus, tilastolliset testit, paikkatiedot, aikasarja-analyysi, luokittelu, klusterointi ja muut. Talvikoulu kestää 60 tuntia ja se tapahtuu 27. tammikuuta - 7. helmikuuta 2020, Pisan yliopiston sivilisaatioiden ja tietomuotojen laitoksella, Italia.... [-]

Italia pisa
Tammikuu 2020
Englanti
Full-time
60 tuntia
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Solidaarisuus Euroopan unionin oikeudessa on edelleen yksi mahdollinen ratkaisu moniin nykyisiin kriittisiin haasteisiin: muuttoliikkeen hallinta, pakolaiset, luonnonkata ... [+]

Noin

Solidaarisuus Euroopan unionin oikeudessa on edelleen yksi mahdollinen ratkaisu moniin nykyisiin kriittisiin haasteisiin: muuttoliikkeen hallinta, pakolaiset, luonnonkatastrofit ja ihmisen aiheuttamat katastrofit, terrorismi ja ilmastonmuutos. Tätä taustaa ajatellen tämä koulu tarjoaa opiskelijoille kaikki välttämättömät välineet solidaarisuuden hallitsemiseksi kaikilla Euroopan unionin sovellusalueilla luennoilla, joita pitävät arvovaltaiset opettajat (etenkin vaikutusvaltaiset tutkijat ja merkittävät organisaatioiden virkamiehet).

tavoite

Koulun tavoitteena on tarjota syvä ja laaja tieto solidaarisuudesta Euroopan unionin oikeudessa, rakentaa pohjaa aiheen toteuttamiselle tulevaisuudessa sekä EU: ssa että kumppanimaissa. Koulu tukee solidaarisuutta koskevaa Euroopan unionin oikeudellista näkökulmaa suhteessa EU: n jäseniin ja muihin kuin EU: hun liittyviin opiskelijoihin ja sidosryhmiin tarjoamalla heille kaikki välttämättömät välineet solidaarisuuden hallitsemiseksi kaikilla Euroopan unionin sovellusalueilla.... [-]

Italia pisa
Helmikuu 2020
Englanti
Full-time
4 päivää
Kampus
Lue lisää suomeksi

Perustan luova vuosi

University of Pisa Summer & Winter Schools

Säätiökurssi on englanniksi opetettava opinto-ohjelma, joka on suunnattu pääasiassa hakijoille, joilla ei ole voimassa olevassa lainsäädännössä vahvistettuja vähimmäiskou ... [+]

Humanististen alojen kurssi (FCH) - 60 opintopistettä

Moduulit jaetaan seuraavasti:

Italialainen kirjallisuus: johdanto 12 säätiön opintopistettäModerni eurooppalainen historia 9 -säätiökurssi opKreikan ja Rooman arkeologian 6 säätiön opintopisteTaidehistoria: johdanto 6 säätiön opintopistettäJohdatus filosofiseen ajatteluun 3 säätiön opintopistettä

Loput 24 opintopistettä koostuvat Italian kielen ja kulttuurin kursseista yhteensä 60 opintopistettä.

Mikä on säätiön kurssi?

Säätiökurssi on opinto-ohjelma, joka koostuu kahdesta opintojaksosta: Humanistiset (Humanististen tiedekuntien kurssi) ja Tieteet (Science Course of Science-FCS), jota opetetaan englanniksi ja joka on suunnattu pääasiassa hakijoille, joilla ei ole koulutuksen vähimmäisvaatimuksia. hahmotellaan nykyisessä lainsäädännössä ilmoittautumista varten Italian yliopistoihin.... [-]

Italia Lucca pisa
Syyskuu 2020
Englanti,Italialainen
Full-time
1 vuosi
Kampus
Lue lisää suomeksi
University of Pisa Summer & Winter Schools

Säätiökurssi valmistelee maatalouden, tietotekniikan, talouden, tekniikan, matematiikan, lääketieteen, luonnontieteiden, farmasian ja fysiikan tutkinto-ohjelmasta kiinnos ... [+]

Säätiökurssi valmistelee maatalouden, tietotekniikan, talouden, tekniikan, matematiikan, lääketieteen, luonnontieteiden, farmasian ja fysiikan tutkinto-ohjelmasta kiinnostuneita opiskelijoita. Kurssien sisällössä otetaan huomioon lääketieteelliseen pääsykoe, ja opiskelijoiden on suoritettava arviointitestit päästäkseen tutkinto-ohjelmaan.

Kurssit jaetaan seuraavasti:

Matemaattisen kielen perusteet, mallinnus ja perustelut 12 perustason opintopistettäFysiikan 9 säätiön opintopisteKemian 6 säätiön opintopisteBiologia 6 -säätiökurssiTaloustieteen ja johtamisen periaatteet 3 Säätiön opintopistettä

Loput 24 opintopistettä koostuvat Italian kielen ja kulttuurin kursseista yhteensä 60 opintopistettä.... [-]

Italia Lucca
Syyskuu 2020
Englanti,Italialainen
Full-time
1 vuosi
Kampus
Lue lisää suomeksi
Osoite
pisa, Toscana, Italia