Lue virallinen kuvaus

Meistä

Akatemiamme syntyi kuusikymmentäluvulla ideasta napolilaisesta Domenico Lettierista.

Tarina alkoi viisikymmentäluvussa Vico Equensessä, pienessä kaupungissa lähellä Sorrentoa, täynnä amerikkalaisia ja englantilaisia turisteja ja toimijoita. Nuori Domenico Lettieri ihailisi herrat, jotka haluavat olla heidän kaltaisiaan.

Niinpä hän aloitti tutkimuksensa hienon pukeutumisen ja räätälöinnin valtakunnasta, joka päätyi oppipaikaksi pienessä räätälöintiliikkeessä. Vanhemmat räätälöijat eivät kuitenkaan halunneet kouluttaa nuoria avustajiaan, jotka pelkästään työskentelivät siivoamaan.

Domenico tiesi, että ainoa tapa oppia jotain oli tarkkailla hänen isäntänsä, yrittäen varastaa niin monta salaisuutta kuin hän voisi. Ensimmäinen päällystetty vaatekappale oli perinteinen Neapolitan takki.

Napolilaisen takin erityispiirteitä ovat: pehmustetut hartiat ja pehmeät hihat, aaltoileva nukke, patch-taskut, puoli vuori tai ei vuori ollenkaan, sivut.

Räätälöidystä myymälästä teollisuudelle

Kuudesakymmenellä Domenicolla oli mahdollisuus työskennellä yhdessä suurimmista italialaisista tekstiili- ja vaatetusteollisuuksista, Marzottosta. Siellä hän oppi räätälöinnin voinut tulla toimialaksi, koska räätälöijat eivät voineet pysyä mukana kasvavassa valinnan ja mukavuuden kysynnässä. Domenico Lettieri näki kasvavan kysynnän alan ammattilaisten räätälöimistä ja kuvioinnin tekijöistä.

Domenico löysi uuden räätälöintimenetelmän, geometrisen kuviointitekniikan, jonka hän päätti kehittää Napolissa yksinkertaistamalla matemaattista lähestymistapaa. Tästä uudesta vaihtelusta tuli patentoitu kuviointimenetelmä.

Patentoitu menetelmä

Domenico Lettierin luoma menetelmä on nyt Akatemian kulmakivi, ja se perustuu pääasiassa yksinkertaistamiseen. Kuviointi alkaa perusgeometrisestä lähestymistavasta, joka on helposti ymmärrettävissä ja sopii alan tarpeisiin.

Mallien muotoilu poistetaan sen perusperiaatteista, jotta prosessia voidaan keventää paperista kankaaseen.

Kouluista Akatemiaan

Siitä hetkestä lähtien Domenico Lettieri avasi useita räätälöityjä kouluja kaikkialla Italiassa ja esitteli naisten vaatteita, koska ajat olivat muuttumassa ja naiset alkoivat vaatia rooliaan yhteiskunnassa.

Tänään IUAD - Accademia della Moda on ainoa korkeakoulu Etelä - Italiassa, jonka Italian opetus -, yliopisto - ja tutkimusministeriö on tunnustanut AMK: n (korkeakoulututkinto taiteiden, musiikin ja tanssin) aloiksi.

Meidän päättäjien perinne pidetään elossa joka päivä Akatemiassa. Valmistelemme oppilaitamme poistumaan Akatemialta ammattilaisina, koska heidän opintosuunnitelmansa on suunniteltu yritysten ja työmarkkinoiden kysynnän mukaan, ja koska he ovat mukana useissa käytännön toiminnoissa, kuten työpajoissa, näyttelyissä, alan tapaamisissa.

Napolista Milanoon

Olemme hiljattain avanneet uuden sivuliikkeen Milanon historiallisessa rakennuksessa Milano Centrale -rautatieasemalle.

Pidämme tätä haaraa historiamme virstanpylväänä, koska Milano on monien muotikoulujen ja akatemioiden koti, ja se on sekä kunnia että haaste tuoda ainutlaatuinen näkökulma, luovuus ja räätälöintiperinne Milanossa.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Englanti
  • Italialainen

Tämä koulu tarjoaa myös:


IUAD Accademia della Moda

Muotisuunnittelijat ovat vastuussa tutkimus- ja suunnitteluvaiheesta, trendien asettamisesta ja kokoelman inspiraation määrittelemisestä. ... [+]

Yleiskatsaus

Muotisuunnittelijat ovat vastuussa tutkimus- ja suunnitteluvaiheesta, trendien asettamisesta ja kokoelman inspiraation määrittelemisestä.

Tämän 9 kuukauden kurssin aikana voit tutustua muotikokoelman takana olevaan prosessiin ja saada tietoa markkinointiosaston ja tuotekonttorin vaikutuksesta luovaan vaiheeseen. Kurssi järjestetään sekä Napolin että Milanon pääkonttorissa.

Muotisuunnittelija / nainen ja tuotekoordinaattori ovat keskeinen ammattilainen sekä tekstiili- että asusteteollisuudessa.

Akateeminen matka

Asiat, joita opit

Kattava matka ihmisen mittasuhteiden, värien, muodin historian ja kuidun ja tekstiilien arvioinnin tutkimisen kautta.... [-]

Italia Milan
Lokakuu 2019
Italialainen
9 kuukautta
Kampus
Lue lisää suomeksi
IUAD Accademia della Moda

Teollisten kuvioiden tekeminen edellyttää suurta joustavuutta, jotta suunnittelijoiden merkinnät voidaan mukauttaa teollisuuden sääntöihin. ... [+]

Yleiskatsaus

Teollisten kuvioiden tekeminen edellyttää suurta joustavuutta, jotta suunnittelijoiden merkinnät voidaan mukauttaa teollisuuden sääntöihin.

Tämä ammatti syntyi vaatetus- ja vaatetusteollisuuden teollistumisen jälkeen, koska prosessi vaati koon standardointia. Teolliset kuvien tekijät kääntävät luonnoksia ja prototyyppilevyjä monikokoiseen kuvioon.

Voit valita jonkin seuraavista alueista: Naisten vaatteet, Miesten asusteet, Vapaa-aika, Lapset, Ranta- ja urheiluvaatteet, Korsetti ja Alusvaatteet.

Akateeminen matka

Asiat, joita opit

Opit kehittämään vakio- ja epäsäännöllisiä kokoja, miten suunnittelijan luoma luonnos muunnetaan tarkaksi ja seuraa sen kehitysvaiheita.... [-]

Italia Milan
Lokakuu 2019
Italialainen
16 kuukautta
Kampus
Lue lisää suomeksi
IUAD Accademia della Moda

Teollisen CAD-mallintekijän kurssi parantaa taitojasi menettämättä kauneutta tehdä ja sijoittaa malleja perinteisellä tavalla. ... [+]

Yleiskatsaus

CAD-järjestelmien käyttö on järkevästi lisännyt kuvioinnin nopeutta ja luotettavuutta.

Teollisen CAD-mallintekijän kurssi parantaa taitojasi menettämättä kauneutta tehdä ja sijoittaa malleja perinteisellä tavalla.

Tämä erikoistumisohjelma on suunniteltu erityisesti ammattilaisille ja harjoittelijoille, jotka haluavat oppia CAD-mallintamista tekstiiliteollisuudelle.

Akateeminen matka

Asiat, joita opit

Opit käyttämään ohjelmistoja, jotta voit hallita koko vaatteiden tuotantoprosessia kuvioinnista suunnitteluun:

LECT, ohjelmisto, joka kerää kaikki perusmallitiedotPGS piirtää ja kehittää mallin yksittäisiä osiaGENMA on kaikkien olemassa olevien osien konsultointitietokantaMARKA auttaa sijoittamaan kuvioita tehokkaamminPLOT WIN on piirturiohjausjärjestelmäWINTRO hallinnoi koneiden jonoaKoe, työskentele ja opi... [-]
Italia Milan
Lokakuu 2019
Italialainen
5 kuukautta
Kampus
Lue lisää suomeksi

https://youtu.be/udrZRYZ_wyw

https://youtu.be/BWDd6ffW62A

Osoite
Via G. Pica 62
Naples, Campania, Italia
Osoite
Via Copernico 3
Milan, Lombardy, Italia