IUAD Accademia della Moda

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Meistä

Akatemiamme syntyi kuusikymmentäluvulla ideasta napolilaisesta Domenico Lettierista.

Tarina alkoi viisikymmentäluvussa Vico Equensessä, pienessä kaupungissa lähellä Sorrentoa, täynnä amerikkalaisia ja englantilaisia turisteja ja toimijoita. Nuori Domenico Lettieri ihailisi herrat, jotka haluavat olla heidän kaltaisiaan.

Niinpä hän aloitti tutkimuksensa hienon pukeutumisen ja räätälöinnin valtakunnasta, joka päätyi oppipaikaksi pienessä räätälöintiliikkeessä. Vanhemmat räätälöijat eivät kuitenkaan halunneet kouluttaa nuoria avustajiaan, jotka pelkästään työskentelivät siivoamaan.

Domenico tiesi, että ainoa tapa oppia jotain oli tarkkailla hänen isäntänsä, yrittäen varastaa niin monta salaisuutta kuin hän voisi. Ensimmäinen päällystetty vaatekappale oli perinteinen Neapolitan takki.

Napolilaisen takin erityispiirteitä ovat: pehmustetut hartiat ja pehmeät hihat, aaltoileva nukke, patch-taskut, puoli vuori tai ei vuori ollenkaan, sivut.

Räätälöidystä myymälästä teollisuudelle

Kuudesakymmenellä Domenicolla oli mahdollisuus työskennellä yhdessä suurimmista italialaisista tekstiili- ja vaatetusteollisuuksista, Marzottosta. Siellä hän oppi räätälöinnin voinut tulla toimialaksi, koska räätälöijat eivät voineet pysyä mukana kasvavassa valinnan ja mukavuuden kysynnässä. Domenico Lettieri näki kasvavan kysynnän alan ammattilaisten räätälöimistä ja kuvioinnin tekijöistä.

Domenico löysi uuden räätälöintimenetelmän, geometrisen kuviointitekniikan, jonka hän päätti kehittää Napolissa yksinkertaistamalla matemaattista lähestymistapaa. Tästä uudesta vaihtelusta tuli patentoitu kuviointimenetelmä.

Patentoitu menetelmä

Domenico Lettierin luoma menetelmä on nyt Akatemian kulmakivi, ja se perustuu pääasiassa yksinkertaistamiseen. Kuviointi alkaa perusgeometrisestä lähestymistavasta, joka on helposti ymmärrettävissä ja sopii alan tarpeisiin.

Mallien muotoilu poistetaan sen perusperiaatteista, jotta prosessia voidaan keventää paperista kankaaseen.

Kouluista Akatemiaan

Siitä hetkestä lähtien Domenico Lettieri avasi useita räätälöityjä kouluja kaikkialla Italiassa ja esitteli naisten vaatteita, koska ajat olivat muuttumassa ja naiset alkoivat vaatia rooliaan yhteiskunnassa.

Tänään IUAD - Accademia della Moda on ainoa korkeakoulu Etelä - Italiassa, jonka Italian opetus -, yliopisto - ja tutkimusministeriö on tunnustanut AMK: n (korkeakoulututkinto taiteiden, musiikin ja tanssin) aloiksi.

Meidän päättäjien perinne pidetään elossa joka päivä Akatemiassa. Valmistelemme oppilaitamme poistumaan Akatemialta ammattilaisina, koska heidän opintosuunnitelmansa on suunniteltu yritysten ja työmarkkinoiden kysynnän mukaan, ja koska he ovat mukana useissa käytännön toiminnoissa, kuten työpajoissa, näyttelyissä, alan tapaamisissa.

Napolista Milanoon

Olemme hiljattain avanneet uuden sivuliikkeen Milanon historiallisessa rakennuksessa Milano Centrale -rautatieasemalle.

Pidämme tätä haaraa historiamme virstanpylväänä, koska Milano on monien muotikoulujen ja akatemioiden koti, ja se on sekä kunnia että haaste tuoda ainutlaatuinen näkökulma, luovuus ja räätälöintiperinne Milanossa.

Sijainnit

Napoli

Osoite
Via G. Pica 62
Napoli, Campania, Italia

Milano

Osoite
Via Copernico 3
Milano, Lombardia, Italia