Keystone logo

Technical University of Crete

A logo

Johdanto

Historia

Pian Saksan Kreikan miehityksen päättymisen jälkeen kysymys Kreetan yliopiston perustamisesta otettiin esille ja saavutti huippunsa 1960 -luvulla. Pääministeri Konstantinos Karamanlis hyväksyi vuonna 1977 yksimielisen yleisön pyynnöstä yliopiston perustamisen Heraklionin ja Rethymnonin tiedekunnilla sekä teknisen yliopiston perustamisen Haniaan . Technical University of Crete perustettiin lailla 545/77 ”Teknologisen laitoksen perustamisesta otsikolla Technical University of Crete ja muista säännöksistä”. Instituutin ensimmäinen toimeenpaneva komitea kokoontui 17. heinäkuuta 1977 professori Perikles Theoharisin johdolla ja silloisen kansallisopetusministerin G. Ralliksen läsnä ollessa, ja siihen kuuluivat Hanian kaupunginjohtaja ja Länsi -Länsi Kreikan teknisen jaoston Kreetan osasto. Tämän ensimmäisen toimeenpanevan komitean tärkein tehtävä vuonna 1977 oli löytää maata pysyvien yliopistotilojen rakentamiseen aloittamalla 350 hehtaarin maan pakkolunastusmenettely. On syytä mainita tässä vaiheessa paikallisyhteisön valtava tuki tässä asiassa.

Vuonna 1984 nimitettiin ensimmäiset tiedekunnan jäsenet. Lukuvuoden 1984-85 aikana tuotantotekniikan ja johtamisen osasto aloitti koulutusohjelmansa ja otti ensimmäiset 120 opiskelijaansa yhdessä tiedeosaston kanssa. Mineraalivarojen suunnitteluosasto seurasi vuosina 1987-88 ja elektroniikan ja tietotekniikan osasto vuosina 1990-91. Myöhemmin ja yliopiston itsenäistymisen jälkeen kemian tekniikan osastosta tuli ympäristötekniikan osasto ja hän otti ensimmäiset opiskelijansa vastaan vuonna 1997. Lopulta vuonna 2004 perustettiin arkkitehtitekniikan osasto ja toivotti ensimmäiset opiskelijat tervetulleiksi. Syyskuussa 1989 uusi toimeenpaneva komitea, jota johtaa Ateenan kansallisen teknillisen yliopiston professori Ioannis Tegopoulos yhdessä Technical University of Crete professorit Antonis Foskoloksen ja Joachim Gryspolakisin kanssa varapuheenjohtajana, päätti muuttaa yliopiston laajentumisen aluesuunnittelun suunta. Toteutettu politiikka mahdollisti Akrotirin kampuksen kaikkien akateemisten osastojen asumisen, mikä tarjosi mahdollisuuden pystyttää sopivia luentosaleja, laboratorioita ja infrastruktuuria, jotka tekniset yliopistot edellyttävät nykyaikaisista vaatimuksista.

Vuodesta 1993 lähtien Technical University of Crete on edistynyt jatkuvasti ja merkittävästi. Tiedekunnan henkilökunnan, tieteellisten kumppaneiden sekä hallinnollisen ja teknisen henkilöstön korkea laatu takaa yliopiston kasvun tulevaisuudessa. Kampus on varmasti yksi Kreikan parhaista, ja siellä on modernit luentosalit ja tutkimustilat, kirjasto, opiskelija -asunto, ravintola ja virkistysalueet. Uusia osastoja suunnitellaan tulevaisuudessa, ja samalla Technical University of Crete panos tutkimukseen on laajalti arvostettu, koska instituutti on nyt tunnustettu yhdeksi Kreikan arvostetuimmista tutkimuslaitoksista, jossa on käynnissä satoja tutkimusohjelmia. Technical University of Crete on nyt tunnustettu sekä opetus- että tutkimuslaitokseksi Kreikassa ja kansainvälisesti, ja siksi se voi kuvitella tulevaisuutensa suurella optimismilla.

Tulevaisuuden tavoitteet

  • Korostetaan korkealaatuisen koulutuksen tarjoamista (TUC-tutkinnon suorittaneiden työttömyysaste 3--4%, ensikertalainen 1-6 kuukautta valmistumisen jälkeen)
  • Innovatiivisen tutkimuksen tekeminen ( Technical University of Crete on yksi maan kahdesta aktiivisimmasta yliopistosta, jolla on eniten tutkimustuloksia)
  • Alueellisen innovaatiopylvään ja teknologiapuiston luominen
  • Innovaatioiden tukeminen (hautomoiden kautta)
  • Seminaarien järjestäminen teknologian ja innovoinnin leviämiseksi
  • Yhteistyö paikallisten viranomaisten kanssa ympäristö- ja organisaatio -ongelmien ratkaisemisessa jne.

Kampus

Kampus on epäilemättä TUC: n sydän: opiskelijat, professorit, laboratoriot, hallintohenkilöstö, kaikki tapaavat kampuksella päivittäin. Kaikkien opiskelijoiden yhteisiä vertailukohteita ovat kirjasto, IT- ja viestintäkeskus, Hall of Residences, yliopiston ravintola ja kahvilat sekä urheilutilat. Ja koska opiskelija -aikasi ei pitäisi käyttää vain kirjoihin ja opiskeluun, varmista, että löydät elämän luokkahuoneiden ja luentosalien ulkopuolella, vielä enemmän, mielenkiintoista ja jännittävää osallistumalla johonkin opiskelijaryhmään ja -yhdistykseen (kulttuurinen ja poliittinen ), joka antoi sävyn kampuksella!

Sijainnit

  • Technical University of Crete University Campus, Akrotiri 73100 Chania GREECE, 731 00, Chania

Kysymyksiä