Keystone logo
Scuola Superiore Sant’Anna ESEAS - Exploring Sea and Space: Technologies, Opportunities and Challenges (Teknologiat, mahdollisuudet ja haasteet)
Scuola Superiore Sant’Anna

ESEAS - Exploring Sea and Space: Technologies, Opportunities and Challenges (Teknologiat, mahdollisuudet ja haasteet)

Pisa, Italia

5 Days

Englanti

Täysaikainen

28 Jul 2024

16 Sep 2024

EUR 200 *

Kampuksella

* 200-1 000 euroa hakijan vuositulojen mukaan.

Johdanto

Viime vuosisatojen aikana ihmiskunta on tutkinut ja kartoittanut täysin maapallon pinnan esiin nousseet osat, ja nykyään se on yhä kiinnostuneempi tutkimaan ja hyödyntämään intensiivisesti maapallon vedenalaisia osia sekä läheisiä avaruusalueita. Tähän tarkoitukseen insinöörit tarjoavat uusia tehokkaita välineitä (robotteja, vedenalaisia ja avaruuden viestintäjärjestelmiä, uusia nanosatelliittiratkaisuja); luonnonvarojen tutkiminen ja hyödyntäminen aiheuttaa myös ongelmia, jotka liittyvät elävien olentojen biologiaan. Lisäksi esiin nousee monenlaisia uusia kysymyksiä, jotka liittyvät taloudellisiin ja oikeudellisiin vaikutuksiin.

Koulun tavoitteena on antaa tiivis yleiskatsaus asiaan liittyvistä tieteellisistä haasteista ja kehitysnäkymistä yhtenäisissä puitteissa, joissa käsitellään myös taloudellisia ja ympäristövaikutuksia, mahdollisia konflikteja ja sääntelyn arviointia.

Kausikoulussa noudatetaan kokonaisvaltaista lähestymistapaa, ja osallistujat perehdytetään keskeisiin teknologioihin yhtenäisessä kehyksessä, jossa insinöörin roolia tarkastellaan yhdessä biologisten ja lääketieteellisten kysymysten, taloudellisten näkökohtien ja oikeudellisten ongelmien kanssa.

Kausikoulun päätteeksi osallistujilla on kattava yleiskatsaus avaruuden ja meren tutkimuksen haastavien aiheiden tulevista suuntauksista.

Opetusmenetelmät

Opiskelijat löytävät poikkitieteellisen oppimisympäristön, jossa he voivat olla vuorovaikutuksessa professoreiden ja teollisuusjohtajien kanssa, jotka ovat johtavia toimijoita tutkimusalueillaan. Heillä on myös mahdollisuus vierailla Scuola Superiore Sant'Annan laboratorioissa ja tutustua uusimpiin tutkimusmenetelmiin.

Pääsymaksut

Ohjelman lukukausimaksu

Tietoja koulusta

Kysymyksiä