
Ylemmän korkeakoulututkinnon diplomi in
BACHELOR-sykli RUBIKA

Apurahat
Johdanto
Kandidaatin RUBIKA -syklin tavoitteena on antaa opiskelijoillemme mahdollisuus tutustua kaikkiin digitaalisen luomisen ammatteihin, erikoistua valitsemaansa alaan (teollinen suunnittelu, animaatio tai videopelit), hankkia luomiseen tarvittavaa vankkaa akateemista tietoa, hallitsee tekniset työkalut ja osaa työskennellä ryhmässä projektissa.
Se mahdollistaa myös näiden projektien ympärillä tapahtuvan viestinnän hallinnan.
Tämän monialaisen koulutuksen haasteena on antaa opiskelijoille mahdollisuus kehittää lähestymistapaa luomiseen, joka on sekä systeeminen että globaali yhdistäen teoreettisen tiedon, tekniset taidot ja projektien toteuttamisen kaikentyyppisillä medioilla, niin materiaalisilla kuin digitaalisillakin.
Se koostuu myös ihmissuhdetaitojen kulttuurin kehittämisestä, jonka avulla opiskelijamme voivat hallita ryhmätyötaitoja, mutta myös osata ilmaista itseään ja esittää projekti yleisön edessä ranskaksi ja englanniksi.
Tätä varten Bachelor Cycle tarjoaa joukon yhteisiä oppitunteja, joita kutsutaan perusteiksi. Ne edustavat 70 % kandidaatin tutkinnon 1. vuotta, 50 % 2. vuotta ja 30 % 3. vuotta, ja ne liittyvät animaation, videopelien ja suunnittelun erikoiskursseihin.
Animaatiokurssit
Animaatioelokuvan luomisen perusteiden oppiminen lukuisten harjoitusten ja projektien kautta. Akateemisten taiteellisten opetusten lujittaminen: piirtäminen, perspektiivit, värit, typografia...
- Perinteisen ja digitaalisen animaation periaatteiden löytäminen
- Liikesuunnitteluelokuvan toteutus
- 2D-animaatioelokuvan tuotanto
- Teknisten animaatiotyökalujen hallinta 2D- ja 3D-muodossa
- (3DSMax ja Maya)
Videopelien erikoiskurssit
Pelin perusteiden, pelisuunnittelun ja tasosuunnittelun oppiminen sekä ohjelmointiin tutustuminen lukuisten projektien toteuttamisen kautta.
- Lautapelin tekeminen
- 2D-pelin toteutus Unityssa
- 3D-pelin toteutus
- Projektien toteuttaminen kilpailujen puitteissa
- Projektien toteuttaminen eri alustoilla.
Videopelien taiteellisen erikoistumisen avulla opiskelijat oppivat luomaan hahmoja, ympäristöjä ja käyttöliittymiä kaikenlaisille peleille.
- Akateemisen taiteellisen opetuksen lujittaminen
- 2D- ja 3D-työkalujen oppiminen
- animaation oppiminen
- Pelien toteuttaminen tiimissä pelisuunnittelijoiden kanssa.
Suunnittelun erikoiskurssit
Liikennesuunnittelun, tuotteiden ja palvelujen sekä 3D:n ammatteihin liittyvien perusteiden oppiminen tutustumalla projektien toteuttamiseen sovellettaviin metodologioihin (yksityiskohtaiset, ryhmät, kilpailut ja ammattipuhujien ohjaamat teolliset projektit)