Italian leipomo kurssi
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Turin, Italia
Kieli (kielet
Englanti, Italialainen
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
1 viikko
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 1 500 / per course
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Pyydä tietoja
Apurahat
Tutki stipendimahdollisuuksia opintojen rahoittamiseksi
Johdanto
Italian leipomo kurssi
1 Viikko teoreettisia ja käytännöllisiä oppitunteja, joihin sisältyy majoitus ja majoitus, sekä mahdollisuus kouluttaa ammattimaisena leipurina
Tule italialaisen leipomon ammattilaiseksi!
Italian leipomokurssi
ICIF on luonut italialaisen ICIF yhteistyössä ammattilaisen kanssa, joka suorittaa kurssitunteja, kokin, leipurin ja leivonnaisen keittiömestarin Davide Damianon, gastronomisen konsultin useissa korkean tason ravintoloissa, kuten Michelin-tähdellä merkittyjä ravintoloita, Piemonten aluetta, kehittäjää uudet tuotteet suvaitsemattomille ihmisille yhteistyössä tämän alan yritysten kanssa, kiitos jauhoseosten maistamiseen gluteenin intoleransseille, joissa on runsaasti kasviperäisiä elintarvikikuituja, sekä sekoitteita muille suvaitsemattomuuksille. Hänellä on pitkä kansallinen ja kansainvälinen työkokemus yhdistettynä vankkaan teoreettiseen valmisteluun, jonka antavat vuosien mittaiset tutkimukset elintarvikekemian alalla, jota hän on käytännössä kehittänyt lukuisten harjoittelujen avulla eri laboratorioissa.
Tämän yksityiskohtaisen elintarvikekemian tuntemuksen ansiosta hänestä tulee velho käsiteltäessä taikinaa erilaisille leipä- ja grissini-malleille, perinteisille Italian eri alueille ja maustettuna myös luovilla aromeilla italialaisen keittiön modernille tyylille. Hän on menestyksekäs hiivojen ja jauhoseosten käsittelyssä. Kurssin aiheita ovat alueellisen leivän lajikkeet pohjoisesta Etelä-Italiaan, perinteisten ja maustettujen leipäkarjojen lajikkeet, italialaisten focaccias-lajikkeiden ja muiden leipomotuotteiden lajikkeet sekä erikoisleipä moderneille italialaisille ravintoloille. taikinaiden ja hiivojen käsittely.
Kurssi on italian kielellä ja opettajaa tukee englanninkielinen tulkki .
Maksimi osallistuminen: 20.
Kesto
Kurssin kokonaiskesto on 1 viikko, täsmälleen 5 päivän teoreettinen-käytännön oppitunti instituutissa. Tämä kurssi ei sisällä käytännön harjoittelua ulkopuolisissa tiloissa.
Todistus
Todistus instituutin osallistumisesta kurssin päättymiseen.
Ne, jotka voivat ilmoittautua
- Italialaisia ja ulkomaisia elintarvike- ja viinialan ammattilaisia
- Italialaisia ja ulkomaisia gourmet-amatöörejä ja harrastajia
Oppitunnin aiheet
maanantai
Teoreettinen johdantokurssi:
- Jauho
- Vaivausmenetelmät
- Raaka-aineet, kemialliset ja aistinvaraiset ominaisuudet
- Nousu
Erilaisten leipien käytännön toteutus:
- Italialainen yhteinen leipä
- Täysjyväleipä
- Perinteinen kasetti (laatikko muotti) leipää
- Kasettileipä, jossa kuitu ja ruis
tiistai
Erilaisten alueellisten leipien käytännön toteutus Pohjois-Italiasta :
- Rose-muotoinen leipä (Rosetta - Lombardian alue)
- Turtle-muotoinen leipä (Tartaruga - Lombardia ja Pohjois-Italia)
- Biova tai Biovetta-leipä (Piemonte ja Pohjois-Italia)
- Ciabatta-leipä (Veneto, Lombardia ja Piemonte)
- Piemonten Miccone-leipä
Erilaisten alueellisten leipien käytännön toteutus Italian keskustasta :
- Piadina (Emilia Romagna)
- Tigella (Emilia Romagnan alue)
- Toscanilainen leipä
- Mantovana-leipä (Lombardian alue)
keskiviikko
Erilaisten alueellisten leipien käytännön toteutus Etelä- Italiassa ja saarilla:
- Altamuran leipä (Apulian alue)
- Sisilianleipä (tai Mafalda)
- Carasaun leipä (Sardinian saari)
- Ciriola (Lazio)
Erilaisten perinteisten ja erityisten leipäkellojen (grissini) ja muiden leipomotuotteiden käytännön toteutus:
- Grissini käsin venytetty (Piemonten alue)
- Rubatà grissini (Piemonten alue)
- Grissini oliiveilla
- Grissini maissiauholla
- Tarallucci pippurilla (Campanian alue)
- Friselle Apuliaan
torstai
Erilaisten erikoisleipien käytännön toteutus ravintoloille:
- Leipämarjat Taggiasca-oliiveilla ja Amaretti-kekseillä
- Leipäleipä ja leipäleipä kaakaon ja hunajan kanssa
- Leipäpihdit pähkinöillä ja punajuurilla
- Fenkeli Spaccatella-leipää
- Leipä oreganolla ja kuivatuilla tomaateilla
- Puolivalmisteista leipää kanelilla ja sitruunalla
- Pieni leipä ricottajuustolla ja sahrami kuumalla vaivalla
perjantai
Erilaisten italialaisten fokussien käytännön toteutus:
- Hydrattu focaccia
- Focaccia ja mela
- Kokonainen vehnä focaccia
- Apulian Focaccia
Osallistumissertifikaattien lopputentti ja esittely.
Maksu
Täydellinen kurssi: 1.500 €
Sisältyy kurssin hintaan:
- Majoitus ICIF : n guesthousessa 1 viikko pienissä huoneistoissa (2-huoneen huoneistot, joissa on yhden hengen huoneita, kaksoset tai kolmen hengen huoneita ja yksi kylpyhuone)
- Tervetuloa illallinen saapuessaan sunnuntaina ICIF : n koulutuskeskuksessa La ICIF Costigliole d'Astin linnassa
- Aamiainen maanantaista perjantaihin
- Ateriat (lounas ja illallinen) koulun ruokalassa maanantaista perjantaihin
- Täydellinen kokki univormut: takki, housut, esiliina ja paperihattu
- Opiskelijaviisumin hakumenettelyn tuki (tarvittaessa)
Lisäpalvelut
- Ryhmä bussikuljetus Milano Malpensan lentokentältä Costigliole d'Asti, hinta: 50 €
- Uuden sim-kortin hankinta ja aktivointi
- Elintarvikkeiden ja viinien retkien tukeminen ja järjestäminen
- Elintarvikealan tapahtumien ja messujen siirron tukeminen ja järjestäminen