Sovelletun kyberturvallisuuden perustutkinto
Online United Kingdom
KESTO
2 up to 3 Years
KIELET
Englanti
TAHTI
Täysaikainen, Osa-aikainen
HAKEMUKSEN MÄÄRÄAIKA
Hakemuksen jättämisen määräaika
AIKAISIN ALOITUSPÄIVÄ
Sep 2025
LUKUKAUSIMAKSUT
GBP 7 450 / per year
OPISKELUMUOTO
Kampuksella
Johdanto
Sovelletun kyberturvallisuuden perustutkinto-ohjelma on suunniteltu antamaan sinulle taidot ja tiedot, joita tarvitset nykyaikaisten kybervihollisten torjumiseksi. Ohjelma on ainutlaatuinen siinä mielessä, että siinä keskitytään perinteisten kyberturvallisuusperiaatteiden lisäksi myös tekoälyn (AI) ja koneoppimisen (ML) tekniikoihin kyberturvallisuusstrategioiden tehostamiseksi sekä uhkatiedustelun ja uhkien mallintamisstrategioiden ymmärtämiseksi, analysoimiseksi ja kehittämiseksi. Opiskelijat oppivat analysoimaan dataa ja kehittämään algoritmeja kyberhyökkäysten havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja niihin vastaamiseksi.
Yksi tämän ohjelman erityispiirteistä on eettisen hakkeroinnin korostaminen, ja eettisten ja oikeudellisten näkökohtien ymmärtäminen on tärkeää yksityisyyden ja luottamuksellisuuden suojaamiseksi, oikeudellisen vastuun välttämiseksi ja luottamuksen säilyttämiseksi asiakkaiden kanssa. Eettisten hakkerien on toimittava oikeudellisten ja eettisten rajojen sisällä voidakseen tehdä työnsä tehokkaasti ja tuottaa arvoa asiakkailleen.
Opiskelijat oppivat ajattelemaan kuin hakkerit, ja heidät koulutetaan tunnistamaan järjestelmien ja verkkojen haavoittuvuudet ja suojaamaan ne. Ohjelmassa opiskelijat saavat käytännön kokemusta alan standardityökalujen ja -tekniikoiden käytöstä simuloidakseen todellisia skenaarioita, mikä antaa heille vankan perustan tietoverkkoturvauralla tarvittaviin käytännön taitoihin.
Pääsymaksut
Opetussuunnitelma
Course content
Kurssi kattaa seuraavat…
- Sovellettu kryptografia: Opiskelija oppii käyttämään matemaattisia algoritmeja data- ja viestintäkanavien suojaamiseen. Tutustut salaus- ja salauksenpurkumenetelmiin, avainten hallintaan, digitaalisiin allekirjoituksiin ja muihin keskeisiin salauskäsitteisiin.
- Ohjelmistosuunnittelun perusteet: moduuli esittelee ohjelmistosuunnittelun perusteet, mukaan lukien vaatimusten analysointi, suunnittelu, toteutus, testaus ja ylläpito. Opit kehittämään ohjelmistojärjestelmiä, jotka vastaavat käyttäjien tarpeita ja kyberturvallisuuden laatustandardeja.
- Tietokonejärjestelmät ja käyttöjärjestelmät: moduuli kattaa tietokonelaitteiston ja -ohjelmiston perusteet, mukaan lukien prosessorit, muistit, tallennuslaitteet ja syöttö-/tulostuslaitteet. Opit myös käyttöjärjestelmistä, mukaan lukien prosessien hallinta, muistinhallinta, tiedostojärjestelmät ja tietoturva.
- Järjestelmäanalyysi: opit analysoimaan monimutkaisia järjestelmiä ja prosesseja ongelmien tunnistamiseksi ja ratkaisujen ehdottamiseksi. Käytät työkaluja ja tekniikoita, kuten tietovuokaavioita, kokonaisuus-suhdekaavioita ja prosessimallinnusta, ymmärtääksesi järjestelmävaatimukset ja suunnittelet tehokkaita ratkaisuja.
- Tietoturvan perusteet tietokoneverkkojen kanssa: esittelee tietokoneverkkojen turvallisuuden perusteet. Opit yleisistä verkkouhkista ja haavoittuvuuksista sekä verkkojen ja tietojen suojaustekniikoista. Käsiteltäviä aiheita ovat palomuurit, tunkeutumisen havaitseminen ja esto sekä verkon valvonta.
- Uhkien mallintaminen ja tiedustelu: tutkii tekniikoita, joita käytetään kyberuhkien tunnistamiseen, analysointiin ja lieventämiseen. Opit kehittämään uhkamalleja ja käyttämään tiedonkeruutekniikoita riskien arvioimiseen ja tehokkaiden puolustusstrategioiden suunnitteluun. Käsiteltäviä aiheita ovat uhkien mallinnusmenetelmät, riskinarviointi ja tiedusteluanalyysitekniikat.
- Advanced Software Engineering: Opit edistyneitä ohjelmistosuunnittelutekniikoita, kuten ketteriä menetelmiä, jatkuvaa integrointia ja ohjelmistotestausta. Tutustut myös ohjelmistosuunnittelun nouseviin trendeihin, kuten pilvilaskentaan, konttirakenteeseen ja mikropalveluarkkitehtuureihin.
- Tietomallinnus ja koneoppiminen kyberturvallisuuteen: Opit käyttämään koneoppimis- ja datamallinnustekniikoita kyberuhkien havaitsemiseen ja niihin vastaamiseen. Tutustut tiedon mallintamiseen, tiedon louhintaan ja koneoppimisalgoritmeihin, kuten päätöspuihin, hermoverkkoihin ja tukivektorikoneisiin.
- Etiikka, laki ja hallinta: moduuli tarjoaa yleiskatsauksen kyberturvallisuuden oikeudellisiin, eettisiin ja johtamiseen liittyviin kysymyksiin. Opit tietosuoja- ja tietosuojasäännöistä, tietoturva-ammattilaisten eettisistä näkökohdista sekä parhaista käytännöistä turvallisuustiimien ja -projektien johtamiseen.
- Hyökkäävä ja puolustava tietoturva: Tässä moduulissa opit puolustautumaan kyberhyökkäyksiä vastaan ymmärtämällä, miten hyökkääjät ajattelevat ja toimivat. Tutustut hyökkääviin tietoturvatekniikoihin, kuten haavoittuvuuden arviointiin, hyväksikäytön kehittämiseen ja sosiaaliseen suunnitteluun, sekä puolustaviin tietoturvatekniikoihin, kuten verkon segmentointiin, kulunvalvontaan ja tapauksiin reagoimiseen.
- Läpäisytestaus: Tässä moduulissa opit simuloimaan todellisia kyberhyökkäyksiä suorittamalla tunkeutumistestausta. Opit tunnistamaan ja hyödyntämään haavoittuvuuksia ja raportoimaan havainnoistasi sidosryhmille. Tutustut myös erilaisiin läpäisytestausmenetelmiin, työkaluihin ja tekniikoihin.
- Tiimiprojekti: Tällä kurssilla työskentelet ryhmissä kyberturvallisuusprojektin kehittämiseksi ja toteuttamiseksi. Sovellat koko ohjelman aikana oppimiasi taitoja ja tietoja todellisiin skenaarioihin ja työskentelet tiimin jäsenten kanssa turvallisen järjestelmän suunnittelussa, suunnittelussa ja toteuttamisessa. Opit myös projektinhallintataitoja, kuten ajanhallintaa, budjetointia ja tiimiviestintää.
Uramahdollisuudet
- IT Business Analysts, Architects and Systems Designers
- Programmers and Software Development Professionals
- Tietokonejärjestelmien ja -laitteiden asentajat ja huollot
Ohjelman tarjonta
Assessment methods
Opetus ja arviointi on suunniteltu tekemään näistä palkinnoista työ- ja työnantajakeskeisiä. Arviointistrategioita on luotu tukemaan opiskelijoiden, harjoittelijoiden ja työnantajien tarpeita; mahdollisuuksien mukaan mahdollistaa opiskelijoiden tuoda arviointeihinsa työpaikalla saadut kokemukset ja oivallukset ja sisällyttää työnsä kontekstiin mahdollisuuksien mukaan ajankohtaiset työn haasteet ja mahdollisuudet, jotta he voivat vaikuttaa eniten heidän korkeamman tason taitojensa kehittämiseen. Samoin työnantajia rohkaistaan ja helpotetaan tukemaan oppimista työpaikalla.
Arvioinnit keskittyvät kurssityöhön, kuten esseisiin, raportteihin, analyysiin, järjestelmän suunnitteluun, testaukseen, toteutukseen ja ongelmanratkaisuun. Muodollisia kokeita tai sisätestejä ei järjestetä.
Jokainen arviointimenetelmä on huolellisesti valittu sopimaan parhaiten arvioituihin taitoihin/tietoihin ja oppimistuloksiin, ja se tarkistetaan vuosittain tiukan sisäisen laadunvarmistuksen, opiskelijapalautteen ja ulkopuolisen tutkijan palautteen avulla.
Kaikille arvioinneille suoritetaan sisäinen ja ulkoinen laadunvarmistus ennen niiden antamista.