Keystone logo
© CESI
CESI - School of Engineering

CESI - School of Engineering

CESI - School of Engineering

Johdanto

CESI Ecole d'Ingénieurs antaa jokaiselle insinööriopiskelijalle mahdollisuuden rakentaa räätälöity urapolku, jossa hän on näyttelijä, viisivuotisen koulun kautta opiskelijastatuksen, oppisopimuskoulutuksen tai jatkuvan koulutuksen kautta. 32 valinnaista kurssia ja 25 kampusta Ranskassa.

Räätälöity polku tulevaisuutesi turvaamiseksi

CESI Ecole d'Ingénieurs antaa jokaiselle insinööriopiskelijalle mahdollisuuden rakentaa räätälöity urapolku, jossa hän on näyttelijä, viisivuotisen koulun kautta opiskelijastatuksen, oppisopimuskoulutuksen tai jatkuvan koulutuksen kautta. 32 valinnaista kurssia ja 25 kampusta Ranskassa.

Ryhdy insinööriksi CESI:n avulla

Nykyään insinöörinä oleminen tarkoittaa merkittävää asemaa yrityksessä. Insinöörin tulee olla monilahjakas, hänellä tulee olla sekä tieteellistä että teknistä tietämystä sekä hyvä ymmärrys johtamisen ja hallinnon mekanismeista.

Tilastot

Avainluvut

 • 60 vuoden kokemus tulevien insinöörien kouluttamisesta;
 • 43 000 valmistunutta;
 • 7 902 opiskelijaa vuonna 2020;
 • 1/5 työ-opinto-ohjelmien opiskelijoista Ranskassa ilmoittautui CESI:hen (oppisopimus);
 • 10 Executive Post-Master -tutkintoa – CGE-merkitty;
 • 120 kumppania ympäri maailmaa;
 • 8 000 kumppaniyritystä.

  Kampuksen ominaisuudet

  25 kampuksella Ranskassa

  CESI Ecole d'Ingénieurs kattaa koko Ranskan alueen 25 paikkakunnalla: räätälöity polku saman tutkinnon saamiseksi.

  yhteisön elämää

  Yli 100 aktiivista ja sitoutunutta klubia mahdollistavat dynaamisen kampuselämän.

  Tapahtumia ympäri vuoden

  BDE (Student Office) ja BDS (Sports Office) osallistuvat kampuksen elämään. Opiskelijoiden vuosittain valitsema BDE on vastuussa kaikista kampuksen elämän tapahtumista.

  Kampuksella on yli 100 klubia ja yhdistystä. Koulun jälkeen elämä kukoistaa! Torstai-iltapäivät ovat yleensä omistettu assosiatiiviselle elämälle ja opintopisteitä jaetaan hankkeiden mukaan.

  Opiskelijat voivat johtaa tai osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, osallistua erilaisiin urheilu-, kulttuuri- tai humanitaarisiin tapahtumiin, usein valtakunnallisesti:

  • Osallistuminen Grandes Ecolesin kilpailuihin: e=M6, Course Croisière de l'EDHEC, Euromanager, 4L Trophy, 24H de Stan, Coupe de France de robotique, SwitchUp Challenge Cisco, Défi H, Challenge du Monde des Grandes Écoles…
  • Humanitaaristen operaatioiden järjestäminen: juomavesi Nicaraguassa, kirjasto Meksikossa, keskinäinen apu Haitille…
  • Kulttuuri- ja urheilutoiminta: musiikki, karting, jalkapallo, lentopallo, salsa, viikonloppujen järjestäminen (hiihto, Euroopan pääkaupungit) …

  Integraatioseminaari

  Integraatioseminaari järjestetään perustutkintokurssin 1. vuoden alussa 25 CESI-kampuksella.

  Seminaarin tarkoituksena on tarjota johdatus vuoden ohjelmaan ja ohjelman pedagogiseen lähestymistapaan.

  Viihdyttävällä tavalla opiskelijat perehtyvät ongelmaan ja projektipohjaiseen pedagogiikkaan.

  Tämä tiimiprojekti esittelee heidät myös muuntyyppisiin oppimiseen, kuten:

  • Tekniset tieteet ja tekniikat,
  • Poikkitieteelliset taidot insinöörin ammatissa.

  Integraatioviikonloppu (WEI)

  Joka vuosi muodostetaan tiimi WEI:n järjestämiseksi. Tämä lukuvuoden alun avaintapahtuma kokoaa uusia ja entisiä opiskelijoita jokaiselta kampukselta.

  Tämä ensimmäinen oleskelu mahdollistaa uusien oppilaiden integroitumisen luokkaansa paremmin. Entiset opiskelijat tapaavat ystäviään ja kollegoitaan.

  WEI:lle valitaan aina poikkeuksellinen paikka ja tarjolla on monia urheilu- ja virkistysaktiviteetteja!

  Maailman opiskelijoiden yö (NEM)

  Joka vuosi viimeisten 17 vuoden ajan Ranskan kaupungit ovat toivottaneet kansainväliset opiskelijat tervetulleiksi juhlallisen ohjelman, Maailman opiskelijoiden yön #NEM, kautta.

  koordinoi Erasmus Student Network (ESN), AVUF (Association of University Cities of France) yhteistyössä CROUSin (Regional Student Welfare Office) kanssa sekä korkeakoulujen sidosryhmät.

  Vuonna 2019 25 Ranskan kaupunkia on järjestänyt tämän kansainvälisille opiskelijoille omistetun tervetuliaisillan, jossa on konsertteja, pelejä, esityksiä jne.

  Kampuksemme liittyvät heidän kaupungissa järjestettäviin tapahtumiin kannustaakseen kansainvälisiä opiskelijoita liittymään mukaan.

  Erasmus-päivät

  Lokakuussa juhlimme Erasmus+:aa ja laajemmin liikkuvuutta ja Euroopan kansalaisuutta.

  Kaikki opiskelijamme ovat tervetulleita osallistumaan paikallisesti kampuksellamme tai kaupungissa järjestettäviin juhliin.

  Kulttuuri- ja urheilutoiminta

  Kampuksemme osallistuvat myös ErasmusDays-tapahtumaan ja tarjoavat ympäri vuoden erilaisia eurooppalaisia ja kansainvälisiä tapahtumia, joita usein järjestävät opiskelijamme. Kansainvälisten opiskelijoiden vastaanottamisen ja integroitumisen helpottamiseksi opiskelijoista voi tulla kansainvälisten opiskelijoiden "kavereita" tai sponsoreita.

   Apurahat ja rahoitus

   Apurahan saajat CESI:ssä

   Sosiaalisen osallisuuden politiikkansa mukaisesti CESI Ecole d'Ingénieurs toivottaa stipendiaatit ja stipendiaatit tervetulleiksi kaikkiin ohjelmiinsa ja tutkintoihinsa.

   CESI Ecole d'Ingénieurs pyrkii tarjoamaan oppimisympäristöjä, jotka ovat osallistavia ja jotka tukevat kaikkien opiskelijoiden oikeudenmukaista ja tasa-arvoista kohtelua heidän sosiaalisesta identiteetistään riippumatta, mikä tarkoittaa erilaisia ominaisuuksia tai ominaisuuksia, joihin henkilö vahvasti samaistuu ja joita pidetään olennaisina heidän identiteettiinsä. . Tämä sitoumus edellyttää tarpeettomien esteiden poistamista suuremmalta monimuotoiselta CESI:ssä ja edellyttää toimenpiteitä, joilla tuetaan ja edistetään osallisuutta, monimuotoisuutta ja tasapuolisuutta koko laitoksessa ja sen kumppaniyritysten keskuudessa.

   Sijainnit

   • Nanterre

    Paris Nanterre's Campus 93 boulevard de La Seine CS 40177, 92023, Nanterre

    • Le Mans

     Mans's Campus 44 avenue Frédéric Auguste Bartholdi, 72000, Le Mans

     • Orléans

      Orléans's Campus 1 allée du Titane, 45100, Orléans

      • Saint-Nazaire

       Saint-Nazaire's Campus Boulevard de l’Université, 44603, Saint-Nazaire

       • Nantes

        Nantes's Campus 1 avenue Augustin Louis Cauchy La Chantrerie, 44307, Nantes

        Kysymyksiä