
Associate of Applied Science ‑tutkinto in
Business Technologies AAS – Hotelli/ravintola – Hospitality Management Bergen Community College

Apurahat
Johdanto
Hospitality Management -ohjelman tavoitteena on kehittää 2000-luvun kulinaarisia ja vieraanvaraisia ammattilaisia korkealaatuisen käytännön, teoreettisen ja analyyttisen työselostuksen avulla. Ohjelmassa korostuvat kulinaariset taiteet, catering, vieraanvaraisuus ja majoitus. Opiskelijat jatkavat opintojaan aktiivisten oppimis- ja mentorointimahdollisuuksien kautta keskittyen johtamiseen, kriittiseen ajatteluun, henkilökohtaiseen kasvuun sekä vuorovaikutukseen alan ammattilaisten kanssa sekä luokassa että valitsemallaan alalla. Externshipin kautta ohjelma valmistaa opiskelijoita tulemaan johtajiksi, joilla on kyky muokata vieraanvaraisuuden ja kulinaarisen teollisuuden tulevaisuutta.
Ohjelma tarjoaa keskittymiä seuraaville aloille: kulinaarinen taide, leivonta- ja leivonnaiset, ateriapalvelut ja tapahtumasuunnittelu sekä vieraanvaraisuus / majoitus.
Ohjelman oppimistulokset
- Kuvaile ja harjoittele taitoja, jotka johtavat johtotehtäviin hotelleissa, ravintoloissa, leipomoissa, leipomoissa, vähittäiskaupassa ja/tai catering-yrityksissä.
- Toteuta elintarviketuotannon aikataulut huomioiden budjetit, myyntiennusteet, työvoimataidot, laitteiden ja tilankäytön sekä tavanomaiset työ- ja lakikäytännöt.
- Osoita kykyäsi vastata tyypillisiin vieraanvaraisuus- ja ravintola-alan haasteisiin.
- Luo ruokalistoja, jotka kuvastavat ravintola-asiakaskunnan markkinointi-, esteettisiä, taloudellisia ja ravitsemuksellisia tarpeita.
- Ansaitse TIPS-sertifikaatti ja ServSafe-sertifikaatti ruoan käsittelystä ja juomapalvelusta.
Ura Pathways
- Johtaja: catering, myynti, vieraspalvelut, ruoka ja juoma, ravintola, vastaanotto
- Esimies: Front Office tai taloudenhoito
- Koordinaattori: PR, myynti, markkinointi
- Concierge, tapahtumasuunnittelija, hääkonsultti
- Leipuri, suklaamies
- Kokki: Executive, Sous, Juhlatilaisuus, Leivonnaiset, Yksityinen
Suositeltu lukukauden jakso
Ensimmäinen lukukausi
- Vapaasti valittava* 3
- BUS-101 Johdatus liiketoimintaan 3
- HRM-101 Johdatus Hospitality Managementiin 3
- HRM-103 ammattimaiset ruoanvalmistustekniikat 3
- HRM-110 Johdatus leivontaan 3
Luottoajat: 15
Ne, joilla on nykyinen ServSafe Food Protection -sertifikaatti, saavat hyvityksen HRM-102:sta.
Ne, joilla on NOCTI-sertifikaatti kulinaarissa, saavat hyvityksen HRM-103:sta.
Toinen lukukausi
- Gen Ed Suositeltu: COM-100 tai COM-102 3
- HRM-102 Elintarvikkeiden suojaus ja turvallisuus 3
- HRM-205 ravintolapalveluiden hallinta 3
- WRT-101 Englanti Kokoonpano I 3
- Ohjelman keskittymisvaatimus 3
Luottoajat: 15
Kolmas lukukausi
- Humanististen tieteiden valinnainen 3
- Yhteiskuntatieteiden valinnainen 3
- Vapaasti valittava – Suositus: HRM-ohjelman lisäkeskittymisen valinnainen 3
- Ohjelman keskittymisvaatimus 3
- WRT-201 Englanti Kokoonpano II 3 tai
- WRT-202 tekninen kirjoitus 3
Luottoajat: 15
Neljäs lukukausi
- Matematiikka/ Luonnontieteet/ Tekniikka Valinnainen - Yksi 4 op yleissivistävä matematiikan kurssi (MAT) tai [Yksi 3 op yleissivistävä MAT + 1 op HRM-113 ] 4
- Humanististen tieteiden valinnainen 3
- Ohjelman keskittymisvaatimus 3
- HRM-206 kaupallinen ravintolatoiminta 3
- HRM-292 Co-Op -työkokemus [hotelli/ravintola/vieraanvaraisuus] 2
Luottoajat: 15
Ohjelman keskittymät
Ensimmäisen lukukauden jälkeen opiskelijat valitsevat kappaleen, joka sopii heidän haluamaansa uraan.
Leivonta- ja leivonnaiset
- HRM-220 Advanced Baking Techniques 3
Lisäksi kuusi opintopistettä seuraavista kursseista:
- HRM-208 Makeiset 3
- HRM-209 artesaanileipätuotanto 3
- HRM-210 erikoiskakut 3
- HRM-132 Barista Fundamentals: Kahvi ja tee 3
Luottoajat: 9
Kulinaariset taiteet
- HRM valinnainen(t)** 3
- HRM-202 Määrä elintarviketuotantoa ja palveluita 3
- HRM-212 International Cuisine 3 or
- HRM-213 Garde-Manger 3
Luottoajat: 9
Catering ja tapahtumasuunnittelu
- HRM valinnainen(t)** 3
- HRM-106 Menusuunnittelu ja ravitsemus 1
- HRM-129/BUS-129 Tapahtumasuunnittelu ja -hallinta I 3
- HRM-203 juomien hallinta 2
Luottoajat: 9
Vieraanvaraisuus ja/tai majoitus
- HRM valinnainen(t)** 3
- HRM-104 Front Office Operations 3
- HRM-106 Menusuunnittelu ja ravitsemus 1
- HRM-203 juomien hallinta 2
Luottoajat: 9
Tietoja koulusta
Kysymyksiä
Samanlaisia kursseja
Soveltavan tieteen, hotelli- ja ravintola-alan johtaja
- Philadelphia, Yhdysvallat
Nopeutettu sertifikaattiohjelma: kansainvälinen matkailu ja hotellien hallinta
- Irvine, Yhdysvallat
Tekninen tutkinto majoitus- ja vieraanvaraisuuden perusteista
- Milwaukee, Yhdysvallat