Keystone logo
Suomi

Opiskelu Akateeminen kurssi sisään Suomi 2024

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  441
 • Osuus apuohjelmista

  38
 • Internet-liittymä

  20
 • Paikallinen kuljetus

  60

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  9
 • Elokuvalippu

  15
 • Tuoppi paikallista olutta

  7

Viisumivaatimukset

 1. Lyhytaikainen viisumi - enintään 90 päivän vierailuille. Saatat tarvita viisumin esimerkiksi, jos sinut kutsutaan pääsykokeeseen Suomessa tai jos osallistut kurssille tai vaihtoon, joka kestää alle 90 päivää.
 2. Opiskelijan oleskelulupa - pitkäaikainen tilapäinen oleskelulupa, joka myönnetään yleensä vuodeksi kerrallaan. Jos tulet Suomeen yli kolme kuukautta kestävälle opiskelijavaihtojaksolle tai jos sinut on hyväksytty koko tutkinto-ohjelmaan, sinun tulee hakea siihen.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

lyhytaikainen viisumi; Opiskelijan oleskelulupa

Hinta ja valuutta

EUR 330

Opiskelun Suomen oleskelulupamaksut paperihakemuksesta ovat tällä hetkellä 330 euroa; ja 300 euroa sähköisestä hakemuksesta.

Kuka voi hakea viisumia?

Jos olet Pohjoismaiden tai EU/ETA-maiden kansalainen, et tarvitse viisumia tai oleskelulupaa Suomeen. Sinun on kuitenkin rekisteröitävä oleskelusi Migrissä, jos oleskelusi Suomessa kestää yli 90 päivää (6 kuukautta Pohjoismaissa). Lisäksi, jos oleskelusi Suomessa kestää yli vuoden, sinun tulee rekisteröityä Suomen väestöjärjestelmään.

Jos olet EU:n/ETA:n ulkopuolinen kansalainen, tarvitset yleensä viisumin tai opiskelijan oleskeluluvan. Se, kumpaa sinun kannattaa hakea, riippuu Suomessa oleskelusi pituudesta.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Online / Suomen suurlähetystö tai konsulaatti

Voit aloittaa opiskelijan oleskelulupahakemuksen verkossa osoitteessa Enterfinland.fi, mutta samalla sinun on myös käytävä henkilökohtaisesti Suomen suurlähetystössä tai konsulaatissa. Suomalaisen opiskelijan oleskelulupahakemusta ei voida käsitellä ennen kuin hakija vierailee suurlähetystössä riippumatta siitä, onko hakemus jätetty sähköisesti vai itse suurlähetystössä.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Jotta voit hakea Suomen opiskelijaviisumia tai oleskelulupaa, sinun on täytettävä seuraavat ehdot:

 • Sinun on toimitettava isäntänä toimivan suomalaisen yliopistosi antama virallinen hyväksymiskirje.
 • Passisi voimassaoloajan on oltava pidempi kuin hakemasi viisumin tai oleskeluluvan kesto vähintään 3 kuukaudella.
 • Passisi on oltava myönnetty edellisten 10 vuoden aikana.
 • Sinulla on oltava kopio täytetystä ja allekirjoitetusta hakemuslomakkeesta.
 • Sinun on esitettävä selvitys taloudellisesta kyvykkyydestäsi, jotta voit elättää itsesi taloudellisesti koko Suomessa opiskelujaksosi ajan ja paluukuljetusta varten. Tällä hetkellä opiskelijalla tulee olla vähintään 560 euroa kuukaudessa Suomessa oleskelua varten. Tämä tarkoittaa, että opiskelijalla on oltava vähintään 6720 euroa vuodessa kuluihinsa Suomessa.
 • Sinun on toimitettava pankistasi äskettäinen selvitys taloudellisesta tilanteestasi, josta käy ilmi, että pankkitililläsi on vähintään 6720 euroa. Huomaa, että Suomessa tutkintokursseja suorittavalla opiskelijalla tulee olla varoja vuodeksi kerrallaan. Vaihto-opiskelijoilla tulee olla varoja koko Suomessa oleskelunsa ajan. Jos tililläsi ei ole edellä mainittua summaa, sinun on toimitettava kirjalliset todisteet siitä, että olet saanut stipendin tai stipendin tai sinut on valittu oppilaitoksesi tarjoamiin etuihin.

Huomaa, että hakijan vanhempien tiliotteita tai yhteis- tai yhteistiliä ei hyväksytä Suomen opiskelijaviisumiin tai oleskelulupaan. Sinun on esitettävä selvitys siitä, että olet hankkinut voimassa olevan sairaus- ja sairausvakuutuksen, joka kattaa koko Suomessa oleskelusi ajan. Sinun on oltava hyvässä fyysisessä ja henkisessä kunnossa ja vapaa kaikenlaisista tarttuvista taudeista. Sinulla ei saa olla rikosrekisteriä. Sinulta ei saa olla evätty pääsyä Suomeen aiemmin. Aiot poistua Suomesta sallitun oleskelusi päätyttyä.

Milloin kannattaa hakea?

Suomalaisen opiskelijaviisumin käsittelyajat vaihtelevat, voit tarkistaa ne täältä: http://migri.fi/en/processing-times

Opiskelijan oleskelulupa myönnetään yleensä vuodeksi kerrallaan. Ensimmäisen Suomessa viettämäsi vuoden jälkeen (hyvissä ajoin ennen edellisen luvan voimassaolon päättymistä) sinun tulee hakea jatkoa opiskelijan oleskeluluvalle Migriltä. Voit käyttää Enter Finland -palvelua myös tähän tarkoitukseen. On myös hyvä huomioida, että kun haet jatkolupaa, kun alkuperäisen lupasi voimassaolo on päättymässä, sinun on oltava Suomessa hakemusta jättäessäsi.

Käsittelyaika

Työmahdollisuudet

Jos työskentelet opintojen ohessa, työaikasi on rajoitettu. Voit työskennellä vain keskimäärin 25 tuntia viikossa lukukauden aikana. Työtuntien määrää ei ole rajoitettu viikkotasolla. Tämä tarkoittaa, että voit mukauttaa viikoittaista työaikaasi lukukauden aikana, kunhan työskentelet keskimäärin 25 tuntia viikossa.

Voit työskennellä ilman rajoituksia silloin, kun oppilaitoksesi ei tarjoa opetusta, eli kesä- ja joululomien aikana.

Voit myös suorittaa opinnäytetyösi yrityksessä tai osallistua harjoitteluun. Näissä yhteyksissä työaikaa ei ole rajoitettu.

Tuntia viikossa

25

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos et pysty osoittamaan todisteita vaadituista varoista tai jos toimitat virheellisiä tai puutteellisia asiakirjoja.