Keystone logo
Saksa

Opiskelu Akateeminen kurssi sisään Saksa 2024

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

  • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

    507
  • Osuus apuohjelmista

    91
  • Internet-liittymä

    43
  • Paikallinen kuljetus

    60

Esimerkki elämäntapakustannuksista

  • Pikaruokayhdistelmä

    9
  • Elokuvalippu

    12
  • Tuoppi paikallista olutta

    4

Viisumivaatimukset

  1. Kielikurssiviisumi (Visa for Language Learning) – täydellinen vaihtoehto niille, jotka haluavat oppia saksan kieltä Saksassa.
  2. Opiskelijahakijaviisumi (Visum Zur Studienbewerbung) – jos haluat opiskella Saksassa, mutta yrität silti löytää oikean ohjelman tai et ole vieläkään saanut vahvistuskirjettä yliopistoltasi.
  3. Opiskelijaviisumi (Visum Zu Studienzwecken) – jos sinut on jo hyväksytty saksalaiseen yliopistoon.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

Kielikurssin viisumi; Opiskelijahakijan viisumi; Opiskelijan viisumi

Hinta ja valuutta

EUR 60

Sinun pitäisi odottaa maksavan 60 € (~ 74 dollaria) opiskelijaviisumistasi Saksaan.

Kuka voi hakea viisumia?

EU:n tai Islannin, Norjan, Sveitsin tai Liechtensteinin kansalaisilla on oltava vain henkilökortti Saksaan pääsemiseksi. Viisumia ei tarvita.

Australian, Israelin, Japanin, Kanadan, Uuden-Seelannin, Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen kansalaiset voivat hakea viisumia myös Saksaan saapumisensa jälkeen.

Muiden maiden kansalaisille on tarpeen hakea viisumia ennen Saksaan tuloa.

Jos oleskelet Saksassa alle 90 päivää, on vielä enemmän määräyksiä. Tiettyjen maiden kansalaiset voivat tulla Saksaan tällä kertaa ilman viisumia. Nämä ovat Venezuela, Vatikaanivaltio, Uruguay, Singapore, Seychellit, Paraguay, Panama, Nicaragua, Meksiko, Mauritius, Malesia, Macao, Kroatia, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brasilia, Bolivia, Bermuda, Barbados, Bahama ja Argentiina.

Käy Saksan ulkoministeriön verkkosivustolla saadaksesi uusimmat viisumivaatimukset kaikille maille: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Missä voit tehdä hakemuksen?

Saksan suurlähetystö tai konsulaatti

Sinun on haettava viisumia kotimaasi Saksan suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Ensin sinun on varattava aika viisumihaastatteluun. Haastattelupäivänä sinun tulee tarjota viisumihakemusasiakirjat.

Yleensä tarvitsemasi asiakirjat ovat:

  • Täytetty hakulomake
  • Voimassa oleva passi
  • Kaksi valokuvaa
  • Kirje, joka osoittaa, että saksalainen yliopisto on hyväksynyt sinut
  • Opintosuoritusote
  • Todistus saksan kielen taidosta tai todiste siitä, että aiot osallistua kielikurssille Saksassa (jos opiskelet saksaksi)
  • Todiste siitä, että sinulla on riittävästi varoja elättääksesi itsesi asuessasi Saksassa (8,700 9,390 euroa vuodessa, mikä on noin ~ XNUMX XNUMX dollaria)
  • Todistus siitä, että olet ostanut sairausvakuutuksen
  • Toimitettujen asiakirjojen aitouden toteaminen

Suurlähetystöstä riippuen sinun on ehkä myös esitettävä todisteet siitä, että sinulla ei ole rikosrekisteriä.

Kaikkien on rekisteröidyttävä paikallisille rekisteröintiviranomaisille (Einwohnermeldeamt) ensimmäisellä viikolla saapuessaan Saksaan. Sinun on otettava passi / kansallinen henkilötodistus (ja tarvittaessa viisumi), todiste osoitteestasi Saksassa (esim. vuokrasopimus vuokranantajaltasi) ja mahdollisesti rekisteröintitodistus kurssiltasi. Saat vahvistuksen rekisteröinnistä.

Milloin kannattaa hakea?

Viisumihakemuksen käsittely kestää yleensä noin 6-8 viikkoa kielikurssilla. Jos kielikurssi on kuitenkin pidempi kuin kolme kuukautta, hakemuksen käsittelyaika voi olla jopa 8-10 viikkoa. Ja ruuhka-aikana hakemukset voidaan lähettää odotusaikana. Näin ollen opiskelijoiden, jotka tarvitsevat opiskelijaviisumin Saksaan, tulee jättää hakemuksensa hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Hakemus tulee tehdä mahdollisimman pian ja vähintään kolme kuukautta ennen muuttoa maahan.

Opintoviisumit ovat voimassa vain kurssin tai ohjelman ajan. Oleskeluluvat myönnetään yleensä vuodeksi, mutta niitä voidaan jatkaa.

Käsittelyaika

8 Weeks

Työmahdollisuudet

EU/ETA-maiden ja Sveitsin kansalaiset voivat työskennellä vapaasti Saksassa, mutta enintään 20 tuntia viikossa lukukauden aikana.

EU:n/ETA:n/Sveitsin kansalaiset (nyt myös kroaatit heinäkuusta 2015 alkaen) saavat työskennellä enintään 120 täyttä tai 240 puolta päivää vuodessa (mukaan lukien vapaaehtoistyö) ilman lupia. Voit työskennellä enemmän tunteja, jos työskentelet yliopistossa opiskelijana tai jatko-avustajana; Muun tyyppisiin työsuhteisiin tarvitset Agentur für Arbeitin (liittovaltion työvoimavirasto) ja ulkomaalaisviranomaisen luvan ylittää 120/240-raja. Studienkolleg ja kielten opiskelijat tarvitsevat näiden viranomaisten luvan voidakseen ottaa vastaan minkä tahansa työn. Opiskelijat eivät voi olla freelancereita tai itsenäisiä ammatinharjoittajia.

Tuntia viikossa

20

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Nämä ovat tärkeimmät syyt, miksi saksalaisen opiskelijaviisumin viisumihakemuksesi voidaan hylätä:

  • Huono taloudellinen asema
  • Huono akateeminen profiili
  • Haastatteluun valmistautumisen puute
  • Riittämätön kielitaito (saksa tai englanti)
  • Epäjohdonmukaisuus valitsemasi opinto-ohjelman kanssa