Keystone logo

2 Sertifikaatti Ohjelmat sisään Panimoala 2024

Suodattimet

Suodattimet

  • Sertifikaatti
  • Elintarviketutkimus
  • Juomatutkimukset
  • Panimoala
Opintoalat
  • Elintarviketutkimus (2)
  • Takaisin pääluokkaan
Sijainnit
Etsi lisää paikkoja
Tutkinnon tyyppi
Kesto
Opiskeluvauhti
Kieli
Kieli
Opintomuoto

    Sertifikaatti Ohjelmat sisään Panimoala

    Tietylle alalle erikoistuminen alkaa usein ammatillisista sertifikaattiohjelmista. Sertifikaatin suorittaminen on usein nopeampi prosessi kuin kandidaatin tai maisterin tutkinnon suorittaminen, mutta opintojen sisältö auttaa silti työllistymään ja etenemään uralla.

    Mikä on panimoalan sertifikaatti? Ohjelman tarkoituksena on antaa opiskelijoille valmiudet panimoalan työtehtäviin. Opinnot pitävät yleensä sisällään seuraavia aiheita: oluen panemisen biokemia, panimoiden prosessit sekä teknologian, mikrobiologian, hiivan ja fermentaation käytännöt, jäähdytystiede, hiilihapotustekniikat ja sekakaasuteknologia. Liiketalouden kursseilla saatetaan käsitellä panimoalan kaupallisen puolen kysymyksiä, muun muassa puhtaanapitoa, pakkaamista, laadunvalvontaa ja nestelogistiikkaa. Laboratoriokursseilla voidaan toteuttaa omia oluenvalmistusprojekteja sekä käydä työekskursioilla panimoissa tai tislaamoissa.

    Sertifikaatin suoritettuaan opiskelijat osaavat valmistaa omaa käsityöoluttaan joko kaupallisiin tarkoituksiin tai omaan käyttöön. He osaavat myös soveltaa lämpötilan valvonnasta ja elintarvikkeiden käsittelyn hygieniasta oppimaansa sekä työpaikalla että kotikeittiössään.

    Sertifikaattiohjelmat ovat yleensä kokonaisia tutkinto-ohjelmia edullisempia, vaikkakin kustannukset voivat vaihdella oppilaitoksesta toiseen. Oppilaitoksen sijainti ja se, suoritetaanko opinnot yliopistolla vai panimon tiloissa, voivat myös vaikuttaa hintaan. Ohjelman kesto ja opintomateriaalin muoto vaikuttavat myös kokonaiskustannuksiin.

    Tämän sertifikaatin suorittaneet opiskelijat pääsevät yleensä soveltamaan oppimaansa paikallisiin panimoihin tai suurten ketjujen yhteistyöpanimoihin, pienpanimoihin tai panimoravintoloihin. Opiskelijat löytävät usein kiinnostavia työtehtäviä, joita ovat muun muassa pääpanija, panimomestari, panimomestarin avustaja, hanamestari tai kellarivastaava. Markkinoinnista kiinnostuneet opiskelijat löytävät tavallisesti työpaikan panimon myyntiedustajana, tuotekouluttajana tai alan insight managereina. Mahdollisia työtehtäviä ovat myös logistiikkajohtaja, laatujohtaja, tuotantopäällikkö tai panimojärjestön johtaja. Ne opiskelijat, joille kirjoittaminen maistuu, voivat työllistyä esimerkiksi kansaivälisestä panimoalasta kirjoittavina toimittajina tai lehtien toimituspäällikköinä.

    Sertifikaattiohjelmat yhdistelevät usein verkko-opintoja kontakti-opintoihin ja käytännön panimoprojekteihin. Panimoalan koulutusta tarjoavia yliopistoja on kaikkialla maailmassa. Tutustu ohjelmiin alla ja ota suoraan yhteys valitsemasi oppilaitoksen hakijapalveluihin verkkolomakkeen avulla.