Muutoskurssin ymmärtäminen ja johtaminen (ULC.12)

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Muutoksen ymmärtäminen ja johtaminen auttaa sinua vastaamaan muutoksen aloittamisen ja toteuttamisen haasteisiin. Ohjelman aikana tarkastellaan muutosprosesseja ja niiden aiheuttamia psykologisia, poliittisia ja organisatorisia kysymyksiä. Opit diagnosoimaan muutoksiin liittyvät ongelmat ja tunnistamaan vaihtoehdot niiden kanssa työskentelemiseen. Ymmärrät miksi muutosaloitteet voivat epäonnistua ja opit käsittelemään muutosvastustusta ja vastahakoisuutta.

Kenen tulisi osallistua ohjelmaan?

Johtajat ja vanhemmat asiantuntijat, jotka osallistuvat muutosaloitteiden aloittamiseen, seuraamiseen, johtamiseen tai johtamiseen.

Avainedut

 • Lisääntynyt tietoisuus muutoksesta organisaation elämän tärkeänä osana.
 • Analyyttiset käsitteet muutostyyppien ja vaiheiden erottamiseksi.
 • Psykologinen pääoma vastustaa resistenssiä ja vastahakoisuus muutoksiin.
 • Kehykset ja työkalut tarvittavan muutoksen käynnistämiseksi ja onnistuneeksi toteuttamiseksi.
 • Vahva globaalien kontaktien verkosto.

135502_people-woman-coffee-meeting.jpg

Keskeiset aiheet

 • Ymmärtäminen muutoksen tarpeesta ja siihen liittyvistä haasteista.
 • Muutosprosessien dynamiikka.
 • Tärkeimmät syyt muutoksen epäonnistumiseen.
 • Menestyvän muutoksen tekijät.
 • Käsitellään vastahakoisuutta ja vastustusta muutoksille.
 • Vaikuttaminen muihin muutokseen.
 • Yksilölliset mieltymykset muutosvuorovaikutuksissa.
 • Teknisen ja mukautuvan muutoksen ymmärtäminen ja johtaminen.
 • Kehykset ja työkalut muutoksen ymmärtämiseksi ja johtamiseksi.

Tiedekunta

Ulf Schäfer (ohjelmajohtaja) on johtajuuden, organisaation ja henkilöresurssien käytännön apulaisprofessori SDA Bocconi Management Schoolissa Milanossa ja tytäryhtiöohjelman johtaja ESMT: ssä Berliinissä. Hän tekee myös säännöllistä yhteistyötä HEC Paris: n ja IAE Buenos Airesin kanssa ja on tapausohjaaja, joka johtaa tapausten opettamista ja kirjoittamista koskevia työpajoja The Case Centerin kanssa.

Ulf opiskeli filosofiaa, matematiikkaa, logiikkaa ja luonnontieteiden teoriaa Bonnissa, Knoxvillessä ja Berkeleyssä sekä liiketalouden hallintaa Rotterdamissa ja Lontoossa (Kanada). Hän oli filosofian luennoitsija Bonnin yliopistossa, strategiakonsultti AT Kearneyn kanssa, The Launch Groupin perustaja, DaimlerChryslerin johtaja sekä Sapientin strategiakonsultoinnin johtaja ja johtaja.

Vuonna 2005 Ulf liittyi ESMT Berliniin, missä hän auttoi rakentamaan koulun (perustettu vuonna 2003) johtamiskoulutusta. Huhtikuusta 2019 lähtien Ulf liittyi SDA Bocconiin, mutta on edelleen tiiviisti sidoksissa ESMT Berliniin. Ulf opettaa johtamista, muutosta, päätöksentekoa ja vastuullista johtamista. Hänen tutkimuksensa keskittyy (epä) eettiseen käyttäytymiseen organisaatioissa, jotka käyttäytyvät etiikkaan ja sosiaaliseen identiteettiin.

Ulf on tehnyt tiivistä yhteistyötä ja opettanut lukuisia yrityksiä, kuten Airbus, Allianz, Bertelsmann, Bosch, Siemens, Celtel Nigeria, Daimler, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, E.ON, Gazprom, Metro, Julius Berger, Lufthansa, Postbank, RWE, Sanofi Aventis ja TÜV kaikkialla Euroopassa ja Israelissa, Turkissa, Venäjällä, Nigeriassa, Argentiinassa, Brasiliassa, Qatarissa, Arabiemiirikunnissa, Intiassa, Singaporessa ja Kiinassa.

Viimeksi päivitetty May 2020

Oppilaitoksesta

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a ma ... Lue lisää

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a master’s in management, as well as open programs for individuals and customized executive education programs. Näytä vähemmän