Italian Gelato-kurssi
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Keskeiset tiedot
Kampuksen sijainti
Turin, Italia
Kieli (kielet
Englanti, Italialainen
Opintomuoto
Kampuksella
Kesto
12 viikkoa
Vauhti
Täysaikainen
Lukukausimaksut
EUR 4 800 / per course
Hakemuksen määräaika
Pyydä tietoja
Aikaisin aloituspäivä
Pyydä tietoja
Apurahat
Tutki stipendimahdollisuuksia opintojen rahoittamiseksi
Johdanto
Italian Gelato-kurssi
Neljä viikkoa ammatillisten opettajien tekemistä teoreettisista ja käytännön opetuksista oppimaan taiteen tekeminen italialaisen jäätelön ja strategioiden avaamiseksi liikkeelle. Mahdollisuus suorittaa harjoittelujakso valituilla käsityöläisillä.
ICIF on luonut erityiset koulutusohjelmat jäätelöteollisuudelle: Italian Gelato -kurssin. Instituutin teoreettisten ja käytännön oppituntien 4-viikkoinen kurssi, kurssi-ohjelman avulla voit toteuttaa teoriasta ja käytännön taidoista yhdennetyn lähestymistavan kautta ammatin, joka tarjoaa rajoittamatonta tyydytystä sekä henkilökohtaista ja ammatillista kasvua todellisen italialaisen perinteen yhteydessä. Suhteellisen lyhyen harjoittelujakson aikana opiskelija oppii Master Ice Cream -taiteilijoilta, Italian italialaisen Gelato -yhdistyksen promoottorilta, jotka myös esittelevät aloittelijoille Italian Gelato -maailmalle, alkaen raaka-aineiden aistinvaraisesta koostumuksesta oppiakseen tekniikoita oikeiden tasapainoisten jäätelöiden, sorbettien ja graniittien valmistelussa, kurssin lopussa oleva opiskelija pystyy luomaan ja tutkimaan omia reseptejäan minkä tahansa jäätelön makuille tarjoamalla makuja, jotka soveltuvat hänen makuunsa ja paikallisiin tapoihinsa oma maa. Koulutusohjelmaa täydentävät myös elintarviketeollisuuden peruskäsitteet, kuten HACCP-järjestelmä, klassisen käsityöläisalan jäätelöpaikan esittelytekniikat tai teollisen tuotannon keskuslaboratorio, jäätelömaailmaan liittyvä kakkuvalmistus, moderni ja innovatiivisia suuntauksia, kuten Gourmet Gelato tai Natural Gelato, ja oikea yhdistäminen Gelato viinejä ja väkeviä alkoholijuomia.
Koulutuskurssi, josta tulee ammatillinen jäätelönkeitin, ammattia, jota vaaditaan voimakkaasti sekä Italiassa että ulkomailla.
Kurssi on italiaksi ja opettajia tukee englannin kielen tulkki .
Osallistujien vähimmäismäärä: 12.
Kesto
Kurssi kestää yhteensä 12 viikkoa:
- 4 viikkoa teoreettisia ja käytännön opetuksia instituutissa
- 8 viikkoa harjoittelusta (valinnainen) instituutin aiemmin valitsemat jäätelöbaareissa, päällikköjäätelijöiden akateemisen laboratorion jäsenet
Ne, jotka voivat ilmoittautua ovat:
- Italialaisia ja ulkomaisia ruokaa ja viiniä
- Italialaisia ja ulkomaisia ruokaa ystäville ja harrastajille
Oppituntitiedot
Jäätelö: teoreettiset käsitykset
- Jäätelö ja sen alkuperää
- Jäätelö: käsityöläinen ja liiketoiminnan hallinta
- Hygienia ja HACCP: terveys- ja terveyssäännösten ymmärtäminen ja tutkimus sekä elintarvikelainsäädäntö
- Yrityksen markkinointi ja johtaminen: yrittäjähenkisyys
- Laboratorion suunnittelu: kolmen tilatyypin tutkiminen ja analysointi eri liiketoiminta-alueiden tunnistamiseksi
- Vähittäiskaupassa: takeaway-alue, alue, jossa on pöytäpalvelu, integroitu jäätelö (kahvila, patisserie)
Jäätelön osat
- Raaka-aineiden ja ainesosien analysointi: sokerit
- Jäätelön kemia ja fysiikka, punnitusmenetelmät ja työmenetelmät
- Tuotantoprosessin syklinen luonne
- Oman reseptikirjan luominen: perusteet ja seokset
- Hedelmäjäätelön kaava ja refraktometrin merkitys
- Hallintaohjelmiston tasapaino ja tuki
- Huomautuksia aistien arvioinnista
Yksityiskohtaiset aiheet
- Jäätelön komponentit vuodenaikojen mukaan
- Ainesosien valinta: kuluttajan suoja ja sokereihin liittyvät näkemykset
- Jäätelö-sundae, jäätelö kakkuja, "affogato" -jäätelöitä, vesi-jää ("granita"), parfaitit ja sorbetit
- Johtamistieteet ja resurssit jäätelöhuoneessa
- Teknologinen tuki: säilytysjärjestelmät ja varastointi
- Myymäläpaikka: replikointi, rajat ja franchising
- Orgaaninen jäätelö
Käytännön harjoittelutekniikat
- Taide ja koristeet suklaalla ja sokerilla
- Hedelmien ja vihannesten veistämisen taito: peruskäsitteet
- Herkullinen jäätelö ja alkoholin käyttö
- Koristeita pikareille ja näyttölautteille (lokit ja zuccotti)
- Jäätelöä ravintolan jälkiruokana
- Yksiosainen jäätelö
Ammattiharjoittelu (valinnainen)
Opiskelija voi halutessaan jatkaa kurssin ohjelmaa suorittamalla instituutin aiemmin valitun jäätelökeskusten 8 viikkoa kestävän harjoittelujakson.
Jäätelöpaikoille, jotka eivät kykene tarjoamaan asuntoja, on opiskelijan harkinnan mukaan valita toinen jäätelöbaari, muuten koulu voi auttaa löytämään vaihtoehtoista majoitusta, joka on opiskelijan kustannuksella yhdessä aterioiden kanssa.
palkkiot
Jäätelön kurssi on 4.800,00 euroa. On mahdollista ilmoittautua 1 viikon ajan, jokaisen viikkomoduulin maksu on 1.500,00 euroa. Kurssimaksu sisältää:
- Majoitus ICIF vierastalossa pienissä huoneistoissa (joissa on kaksi makuuhuonetta, joissa on yksi, kaksi tai kolme vuodetta ja kylpyhuone) sekä aamiainen
- Ateriat instituutissa maanantaista lauantaihin (koulu suljetaan sunnuntaisin ja kansallisin juhlapäivinä)
- Teoreettiset ja käytännölliset oppitunnit, kuten ohjelma osoittaa
- Opetusmateriaalit (reseptilomakkeet, äänentoistojärjestelmät jne.)
- Ruokaa ja viinituotteita oppitunneille ja maukkaille
- Laitteiden ja välineiden käyttö eri laboratorioiden oppituntien aikana
- Kokin kokin yhtenäinen: Chefin takki, jossa on ICIF logo, pari kokin housuja, esiliina ICIF logoineen ja kaistale, jossa on ICIF logo
- Kurssin aikana annettava apu väliaikaisen oleskeluluvan myöntämiseksi ja Italian verotunniste
- Tutkintotodistuksen suorittaminen kurssin suorittamisesta
Kaikki muut kuin nimenomaisesti edellä mainitut eivät ole mukana.
LISÄTUOTOT, JOTKA EIVÄT KÄYTETTÄVÄT KURSSIT:
- 50 € sairausvakuutuksesta, joka kattaa sairauslaskennan peruskustannukset ja kulut tai periytyvän sairaalaan vain työaikana tapahtuvien onnettomuuksien aikana koko kurssin ajan (vain, jos opiskelija ei määrätä jo terveydentilaa maa).
- 50 € niille, jotka aikovat hyödyntää ICIF vasta saapumisensa Italiassa ICIF instituutin järjestämänä sunnuntaina ennen kurssin alkua Milano Malpensan lentokentältä. 50 euron maksu voidaan suorittaa kurssin saldoa pankkisiirrolla tai käteisellä tai luottokortilla ICIF kurssin ensimmäisenä päivänä.
Apurahat
Apurahat ovat Italian kansalaisten osallistujia Italiassa. Lisätietoja hakemuksesta saat ottamalla meihin yhteyttä tai soittamalla ICIF instituuttiin Costigliole d'Astiin.