1900-luvun massa-asunto RE3 | Kesäkoulu

Yleistä

Ohjelman kuvaus

RE-valorization / RE-vitalization / RE-Storation

Uudelleenarviointi - erilaisten joukkotalokonseptien löytäminen uudelleen, joilla on vahva sosiaalinen perusta ja syvä tutkimus, löytää edelleen tuntemattomia arvoja ja saavutuksia erilaisesta arkkitehtuurista ja suunnittelutavoista.

Re-vitalisointi - 1900-luvun massa-asuntokokemuksen uudelleenkäyttö ja uudelleen ajattelu ja merkitys nykyaikaiselle elintasolle ja mahdollisuudet muuttaa uudet toiminnot.

Uudelleenvarastointi - jälleenrakennusta ja restaurointia koskevat kysymykset, mukaan lukien modernin arkkitehtuurin erityispiirteet, ts. Teräsbetoni- ja kokeelliset materiaalit, esivalmistetut osat ja muut.

132799_132696_Moosephotouncompressed.jpg

Johdatus kurssille

Kurssi antaa laajan yleiskuvan Moskovan 1900- ja 2000-luvun asuntorakennuksen arkkitehtonisesta ratkaisusta. Tutkimuksen jälkeen arkkitehtuurin historiaan ja Moskovan kaupunkikehitykseen vuosisatojen kokeilujen aikana tarkastellaan erityisesti venäläisen avantgarden teoksia. Opiskelijat saavat mahdollisuuden tutustua Moskovan kaupunkikankaan rakenteisiin ja tutkia nykyajan metropolin erityisiä ongelmia ja mahdollisuuksia. Kurssi yhdistää luentojen ja kenttätyön kautta toimitetut teoreettiset opinnot Moskovan kaupunkiympäristössä oman tai pienen ryhmän suunnitteluprojektien tuottamiseen. Opiskelijat parantavat visuaalisen esityksen taitojaan, paikkatietoanalyysin taitojaan sekä julkisen esityksen osaamistaan.

Kurssin vetäjä: Nikolai Vassiliev, FT, MGSU “Arkkitehtuuri” puheenjohtaja apulaisprofessori, DOCOMOMO Venäjän pääsihteeri

Kurssin ohjaajat: Nikolai Vassiliev (muotoilu, kaupunkihistoria ja konteksti); Asmik Klochko, tohtori, MGSU “Arkkitehtuurin” puheenjohtaja apulaisprofessori (suunnittelu, rekonstruointi ja muuntaminen), Ivan Saltykov, MGSU “Arkkitehtuuri” puheenjohtaja vanhempi opettaja (rakennusjärjestelmät); Natalia Pushkina (DGNB: n rekisteröity ammattilainen - vihreät ja kestävät rakennukset), MGSU “Arkkitehtuuri” puheenjohtaja vanhempi opettaja; Asmik Klochko MGSU “Arkkitehtuuri” puheenjohtaja Assoc. Prof.

Kurssin tarkoituksena on tarjota syvempi käsitys asuinrakennuksen tyypistä, rakennuskäytännöistä ja sosiaalipolitiikasta 1900-luvun ajan.

Kohderyhmä

Kurssi on tarkoitettu minkä tahansa aineen, erityisesti arkkitehtuurin ja kaupunkitutkimuksen, opiskelijoille ja niihin liittyville aiheille, kuten liikennetekniikka, kaupunkisotsiologia, historia, muotoilu tai kuvataide. Perusluonnostelu ja graafisten työkalujen taidot ovat tarpeen. Arkkitehtuurin ja arkkitehtuurin perustiedot ovat tervetulleita, mutta eivät välttämättömiä.

Kuvaus

Tämä kurssi antaa sinulle mahdollisuuden tutustua Moskovaan nykyaikaisella ja kaupunkisuunnittelulla. Kurssi yhdistää luentojen, kenttätyön ja konseptisuunnittelun työpajojen kautta toimitetut teoreettiset opinnot Moskovan kaupunkiympäristöön. Kurssin aikana järjestetyt opastetut kierrokset esittelevät kirkkaimpia esimerkkejä asunto-ongelman ratkaisemisesta Moskovassa 1900-luvulla kaikkien haasteiden, mukaan lukien modernin arkkitehtuurin sosiaalisten konseptien ja teollisuuden rakentamisen edistymisen kautta. Alkaen venäläisestä avantgardistista kokeiluineen asuinrakennustyypeistä kohti Neuvostoliiton modernismin massavalmistettua esivalmistettua ”arkkitehtoteollisuutta”. Voit esitellä tämän kireän vuosisadan historiaa, sosiaalipolitiikkaa ja taloutta vuodesta 1917 nykypäivään, tietää ja nähdä vuonna 2017 alkaneen asuntorakennusohjelman. Työskentelet sekä yksin että osana ryhmää, joka antaa sinulle mahdollisuus tavata, oppia ja vaihtaa uusia ideoita arkkitehtuurista, asuntojen kehittämisestä ja taloudesta.

Kurssin aikana sinulla on mahdollisuus käydä esimerkiksi:

 1. Sokol on yksi ensimmäisistä Moskovan osuuskuntayhteisöistä, joka perustettiin vuonna 1923 puutarhakaupungiksi.
 2. Narkomfin-rakennus - yksi tunnetuimpia esimerkkejä konstruktivistisesta arkkitehtuurin ”siirtymätyyppisestä” asunnosta (yksilön ja kunnan välillä). Le Corbusier vieraili Narkomfin-rakennuksessa jo vuonna 1930 ja käytti paljon myöhemmin kuuluisassa Unité d'Habitation -yrityksessään.
 3. Uuden Cheryomushkin (9, 10 ja 11) koealueet - 1950-luvun lopun esivalmistettujen kerrostalojen ja paneelitalojen rakennuskohteiden esikoiset.
 4. Ja paljon muuta, kuten konstruktivistiset työntekijöiden siirtokunnat ja sodanjälkeiset ryhmät.

majoitus

Kurssi antaa sinun arvostaa Moskovan rikkaita aineellisia resursseja ja kehittää kriittistä käsitystä historiallisista, sosiaalisista ja poliittisista olosuhteista, jotka ovat muokanneet arkkitehtuuria, taidetta ja urbanismia koko 1900-luvun ja 2000-luvun alun aikana.

NRU MGSU -kampuksella on 10 mukavaa asuntolaa yli 5 000 opiskelijalle. Ne on järjestetty kolmessa rakennusryhmässä Moskovassa ja Moskovan alueella. Kaikki asuntolat sijaitsevat lähellä luentosalia. Jokainen asuntolan huone on tarkoitettu kahdelle opiskelijalle. Jokaisessa asuntolan kerroksessa on täysin varustettu keittiö. Vierashuoneet ovat valmiita vastaanottamaan NRU MGSU -asiakkaita. Jokaisessa huoneessa on jääkaappi, televisio ja vedenkeitin. Asuntolaisilla on Internet-yhteys. Asuntolaisissa on pesukoneet, kaapit, kaupat, virvokkeet ja kahvilat. Asuntolat vartioivat turvallisuuspalvelu. Kampuksella on useita vapaa-ajan- ja urheilumahdollisuuksia. Jalkapallo, viiden sivun jalkapallo, shakkiturnaukset pidetään yliopiston fyysisen harjoituksen ja urheilun osastolla eri asuntolajoukkojen välillä. Luistinrata on avoinna talvella. Opiskelijat voivat harjoitella kilpakävelyä, lenkkeilyä, hiihtoa ja pyöräilyä lähellä olevassa Lossiny Ostrov -metsässä. NRU MGSU: lla on opiskelijakerho, nuorisokeskus johtamisen parantamiseksi, luovuuskeskus ja kansainvälinen viestintäkerho.

Kulttuuriohjelma

Kulttuuriohjelma sisältää bussimatkakierroksen Moskovassa ja myös museokierroksia mielenkiintoisimpiin Moskovan museoihin.

moscow, st basile, red square

Pääsymenettely

Hakemus tulee lähettää kesäkuun koordinaattorin sähköpostiin ennen 1. kesäkuuta 2020.

Hakemuksessa on oltava seuraavat asiakirjat:

 • Hakemuskaavake
 • Ansioluettelo
 • Motivaatiokirje
 • Kopio passista (viisumikutsun myöntämistä varten)

palkkiot

Kurssimaksu on 600 EUR.

Pääruoan hintaan sisältyy:

 • Opetus (venäjän kielen kurssi sisältyy),
 • Opetusmateriaalit,
 • Majoitus MGSU-asuntolassa,
 • Kaksi kenttäretkiä,
 • Internet-yhteys kampuksella ja makuusalissa,
 • Kulttuuriohjelma.

DAAD mennä itään!

Apurahat Saksan opiskelijat voivat hakea taloudellista tukea.

DAAD-apurahat ovat osittaisia apurahoja. Apurahan saajien odotetaan maksavan kohtuullisen osan kustannuksista. Osittaiset apurahat koostuvat:

 • Matkakorvaus (maasta riippuen),
 • Apuraha (kiinteämääräinen korvaus oleskelukuluihin),
 • Enimmäismäärä, joka kattaa osallistumismaksun, on enintään 650 euroa.

Kiinnostuneiden opiskelijoiden tulee hakea pääsyä kesäkouluun ja samanaikaisesti hakea rahoitusta DAAD: lta.

Kesäkurssin suoritettuaan opiskelijat saavat 3 opintopistettä (ECTS) ja 1 opintopisteen (ECTS) venäjän kielen kurssin suorittamisesta.

Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Oppilaitoksesta

Moscow State University of Civil Engineering (MGSU) is the leading Russian University in the area of civil engineering with a century of teaching and research tradition.

Moscow State University of Civil Engineering (MGSU) is the leading Russian University in the area of civil engineering with a century of teaching and research tradition. Näytä vähemmän